Motivációs Beszéd lesz a téma

2023.04.08. 16:27

A thriller és krimi íróként is népszerű igazságügyi szakértő érkezik a PTE-re

A true crime műfaj ünnepelt írója, Dr. Michael Tsokos professzor, igazságügyi orvosszakértő, orvosigazgató tart előadást április 13-án a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának aulájában.

Cz. E.

Fotó: Mirkó István

A pécsi orvosképző Angol-Német Hallgatói Önkormányzata idén is megtartja a közel 10 éves múlttal rendelkező Motivációs Beszéd című rendezvényét, amelyet 2014-ben azzal a céllal hoztak létre, hogy a meghívott szónokok segítségével elősegítsék a leendő orvosok érzékenyítését egy empatikus, befogadó társadalomért.  

Az elmúlt években olyan személyek fordultak meg az esemény keretében, mint dr. Patch Adams orvos, komikus, aktivista, akit Robin Williams játszott a nagyvásznon, dr. Bennet Omalu patológus, igazságügyi orvosszakértő, Robert Winston professzor, a mesterséges megtermékenyítés angol atyja, de itt volt a Breaking Bad című sorozat Walter Juniorja, RJ Mitte is, aki a cerebrális parézis ellenére lett ünnepelt színész és társadalmi aktivista. 2022-ben pedig saját magát előszeretettel kiborgként aposztrofáló Angel Giuffria volt a rendezvény meghívott vendége.  

A 2023-as előadó, azaz Dr. Michael Tsokos 2007 óta vezeti a Charité Igazságügyi Orvostani Intézetét, emellett az Állami Igazságügyi és Szociális Orvostani Intézetet Berlin-Moabitban. Szerzőként számos non-fiction és thriller, valamint krimit adott ki és még egy podcast-sorozatot is indított „Die Zeichen des Todes” („A halál jelei”) címmel, ami nagy népszerűségnek örvend.

 A másfél órás, angol nyelvű előadás főként a leendő orvosoknak és fogorvosoknak szól, de a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában