Nem kell megijedni tőle

2023.04.21. 09:48

Az árnyak birodalma még mindig hódít Pécsen

Épp, hogy elstartolt a II. Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál és Kiállítás, már el is érkezett a harmadik nap, amely szintén rengetek előadással várja az érdeklődőket.

Cz. E.

Fotó: Czinege Melinda

Április 21-én délután 3 órakor egy szabadtéri interaktív játékra hívja a nézőket a fesztivál a Széchenyi térre, ahol a délutáni napsütésben a Nap, mint fényforrás segít az árnyak megalkotásában egy hordozható vásznon. Ennek átmérője megegyezik a boroshordójéval, amin keresztül Diogenész szemlélte a világot, ezért nem is meglepő, hogy az előadás a Diogenész - Ablak a világra címet viseli.  

A Bóbita Bábszínházba is érdemes kilátogatni délután 6 órakor, ahol Drew Colby egy felnőtteknek szóló előadás keretében egy árnyakkal teli filmes utazásra viszi a nézőket. Az árnyjáték során lesznek nyulak, földönkívüliek a mozi világából és még sok más meghökkentő karakter.  

Ez után az árnyutazást a Szent Mór Iskolaközpontban folytatódik, ahol egy Wayang-Kulit mesét láthatnak az érdeklődők Közép-Jáváról Bíma spirituális utazása címen. Az ötszáz éves történet dhalang, azaz a bábszínész által elevenedik meg. A mester meséli el a történetet, jeleníti meg a szereplők közti párbeszédet, mozgatja az összes figurát, miközben még egy zenekart is irányít, amelynek neve gamelán.   

És ezzel még nem ért véget az április 21-ei program, hiszen este 10 órakor egy rövidfilmes szelekcióra is várják az érdeklődőket a MárkusZínházbn, ahol öt alkotást fognak levetíteni. 

És semmiképp sem szabad megfeledkezni arról, hogy a kiállítások folyamatosan várják az érdeklődőket a Csontváry Múzeumban - délelőtt 10 és délután 6 óra között-, a Pécsi Horvát Színházban - harminc perccel az előadások előtt és után -, a Nádor Galériában pedig rögtön kettő is - délután 3 és este 10 óra, valamint este fél 9 és tíz óra között.

Részletekért, jegyvásárlásért a karakulit.hu oldalt ajánlott felkeresni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában