Irány a Galéria

2023.04.13. 15:24

Első ízben lesz Pécsett Fotótavasz

M. B. E.

A kép illusztráció

Fotó: Bach Máté

Első alkalommal, ezentúl pedig évente kerül megrendezésre a Pécsi Fotótavasz, amikor a pécsi galériákban a fotó kapja a kiemelt figyelmet. Idén szabadtéren a Zsolnay Negyedben, valamint az m21 Galériában, illetve a belvárosi Martyn Ferenc Galériában láthatók majd fotókiállítások egyszerre, egy időben.

A Fotótavasz megnyitója április 20-án 17 órakor lesz Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói című kiállítással az m21 Galériában, valamint a 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás szabadtéri bemutatkozásával a Zsolnay Negyedben.

A kiállítás kurátora és rendezője Bánkuti András, Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője. A kiállításon a fotóriporterek munkáján keresztül a magyar sajtófotó valamennyi műfaja megjelenik. Ugyancsak a Zsolnay Negyed m21 Galériában nyílik Szász János fotóművész első pécsi retrospektív kiállítása Az elvonatkoztatás fokozatai címmel április 27-én 17 órakor. A kiállítás kurátora Csizek Gabriella, a Capa Központ munkatársa.

A Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában április 21-én Farkas B. Szabina, fiatal fotóművész munkáiból nyílik kiállítás, amelynek címe Inside out, a humánum lenyomata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában