Bár nem ezt az arcát mutatja

2023.04.16. 07:00

Le a télikabátokkal – újra ki a szabadba! - Galéria

Szeszélyes, mint az április – tartja a mondás; és az idén már eddig is megtapasztalhattuk, nem véletlenül. Ám a tavasz a mostani frissességgel együtt is a természet szebbik arcát tarja elénk, nemcsak a fák-bokrok, mi magunk – főként a lányok-asszonyok – újra kivirulunk.

Sz. Zs.

A tavasz megérkezésének biztos jele, ha színekbe borulnak a pécsi virágágyások (1995).

Fotóriporterünk, Laufer László egyik kedvenc témája sem véletlenül immár évtizedek óta a város napsütötte utcáira és (sajnos fogyatkozó, és egyre elhanyagoltabb, de azért így is újra virágba boruló, majd kizöldülő) parkjaiba önfeledten kirajzó, a súlyos téli göncöket végre ledobó, melegebb napokon már csak egy pólóban virító, egymás kezét fogó ifjú szerelmesek hada. 

Március végétől újra gyerekzsivaj harsogja be a játszótereket, az anyukák számára a késő őszig újra napi programjukba iktatott homokozói pesztrálással egyúttal az ugyan nem fontos, de érdekes női témák kibeszélésének is újabb terepet és fórumot teremtve. 

No, és a szépkorúak is többnyire ilyenkor merészkednek elő a fagyos és sötét téli lakásba gubózásukból, hogy ráncaikat a padokra telepedve újra meg- és kisimíttathassák a cirógató napsugarakkal. 

Az egykori tavaszok színes pécsi forgatagából további hang-pillanatképeket villantunk föl Laufer László fotóriporterrel kedd esti Bama-podcastunkban is. Arra biztatva olvasóinkat, hogy ha valaki magára ismer Múltidézőnk felvételein, és lenne kedve emlékeit a nyilvánosság elé tárni, keresse szerkesztőségünket a [email protected] e-mail-címen, hogy megoszthassuk azokat podcast-hallgatóinkkal is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában