Programajánló

2023.04.12. 16:48

Népi kultúra, ormánsági kemencés ízek a Cifraházban

A hagyományos paraszti kultúrában kiemelkedően számon tartott Szent György napjához (április 24.) kötődően a Magyarországi Tájházak Szövetsége a megelőző hétvégén idén is megtartja a Tájházak Napja országos rendezvénysorozatot.

Sz. Zs.

Forrás: Cifraház Facebook oldala

Az érdeklődőket színes, zömében ingyenes, a hagyományos vidéki életmódot és paraszti kultúrát bemutató programokkal várják.

Ehhez az eseményhez kapcsolódik az Ormánsági kultúra és gasztronómia napja Szaporcán, április 22-én, szombaton 10–20 óra között. A helyi Cifraházban a Pelikán Néptáncegyüttes nyitja a programkavalkádot 10 órakor, amelyet 11-kor az egykori siklósbodonyi szőlőhegyi mulatságok történetébe visszakalauzoló Bodonyi búcsú követ.

Az ebédet az Ormánság hagyományos ételeinek kóstolásával is egybeköthetik a megéhezők 13 órától, majd 14 órakor a Misina zenekar koncertje kínál némi pihenőt. A kora este az Ormánságról szóló könyvbemutató előadást (17 óra) és a Pajtamozi – Földindulás című, 1939-ben ugyancsak a tájegységről készült film bemutatását (18 óra) is magában foglaló programokkal folytatódik.

Részletes ismertető az Ormánsági kultúra és gasztronómia napja című Facebook-eseményben olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában