Töretlen siker

2023.04.29. 15:18

Régre nyúlik vissza a Pécsi Egyetemi Napok története

Cz. E.

Nem volt olyan régen, 2017-ben, amikor még friss egyetemistaként részt vettem az első PEN Fesztiválomon. Abban az évben még a Zsolnay Kulturális Negyed adott otthont a zenei rendezvénynek, amit azóta is hiányolok. Sajnálatos, de érthető módon helyszínváltozással jár, ha egy rendezvény kinövi magát. 

A Pécsi Egyetemi Napok története a kilencvenes évek elején kezdődött, az akkor még Janus Pannonius Tudományegyetem nevet viselő intézményen. A rendezvény célja azonban az évek, évtizedek alatt nem változott: összehozni az egyetem polgárait néhány nap erejéig. 

2000-ben az integráció révén létrejövő megaegyetem, a Pécsi Tudományegyetem a PEN életére is hatással volt. Már egy jóval nagyobb közösséget kellett összehozni, amely nehéz feladatnak bizonyult, de ezt az akadályt is megugrották a szervezők.  

2006-ban kezdődött egy új időszámítás a PEN életében, amikor is a zenei kínálatukban megjelentek az alternatívabb jellegű könnyűzenei fellépők. Ez új színt hozott a fesztivál életébe és nem csoda, hogy 2008-ra a PEN a Dél-Dunántúl legnagyobb ifjúsági fesztiváljává vált, és azóta is töretlen sikernek örvend.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában