Időgép

2023.05.26. 11:30

Az ország egyik legnagyobb játszóterévé változik a Zsolnay Kulturális Negyed vasárnapra

A gyermeknapot Magyarországon május utolsó hétvégéjén ünnepeljük, idén ezen a hétvégén rengeteg programmal készülnek Baranyában.

Zs.J.

Fotó: Molnár Péter

Pécs a legnagyobb játszóterévé változik a Zsolnay Negyed május 28-án, ahol a Városi Gyereknapot tartják. Lesz mászófal, óriáscsúszda, ugrálóvárak, motoros bemutató. A lista még itt nem ért véget, érkezik a Vissza a jövőbe film időgépe, egy valódi DeLorean DMC-12 autó. A sportolni vágyó gyerekeket a Pirogránit udvarba invitálják, ahol ügyességi pálya, a Csillagteraszon Ninja Sport Warrior-képzés lesz, kipróbálhatják a vívást, pedálos járműveket, illetve kosárlabdameccsek lesznek. Idén Magyarország rendezi a nemzetközi Színházi Olimpiát, ennek keretében a Bóbita Bábszínház a pünkösdi hétvége mindhárom napján, így a gyereknapon is, várja a közönséget előadásokkal a szabadtéri színpadon.

Harkányban május 27-én, szombaton a Szabadtéri Színpadnál rendezik meg az ötödik Gasztrokulturális Gyermek- és családi napot, főzőversennyel, játszóházzal, májusfa kitáncolással. Pécsváradon a várkertbe várják a családokat vasárnap. Fellép a Hanga Banda Gyermektáncház, FitCube Family Fitness, NémaH és a Kacaj zenekar, lesz rendőrkutya-bemutató és szülő-gyermek vetélkedő. 

Kozármislenyben vasárnap nagy habpartyval kedveskednek a gyerekeknek a művelődési házi ligetben, ahol katonai kocsikázás, Taka Tanya állatsimogató is várja a kilátogatókat, míg Sásdon kertmozi, Cserkúton horgászverseny lesz.

Vasárnap délelőtt tíz órától kinyílnak a hivatásos tűzoltólaktanyák kapui, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok is. Baranyában a pécsi, komlói, mohácsi, siklósi, szigetvári, véméndi, sellyei, sásdi, villányi, királyegyházai, ófalui, mecseknádasdi laktanyák nyílnak meg a látogatók előtt.

A gyereknap kapcsán az ország egyik legnagyobb játékboltja közölte, hogy a magyar családok jellemzően 5–7 ezer forintot költenek gyereknapi ajándékra. A vásárlási láz az ünnep előtt 1-2 héttel kezdődik, amikor online átlagosan az áruházi vásárlás összegének dupláját költik el a szülők a játékkereskedő adatai szerint. A legkeresettebb meglepetések a szabadtéri és kreatív játékok, könyvek és színes kifestők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában