Azahriah zenél a téren

2023.05.22. 14:00

Pénteken megkezdődik a villányi rendezvényszezon

Pénteken a „Ha péntek, akkor Villány” rendezvénysorozat első alkalmával megkezdődik a szezon a bor városában. A pénteki koncertek után szombaton is Villányban marasztalják a vendégeket a pincesoron kínált programok.

Zs. K.

Fotó: KISS ANNAMARIE

Újra fergeteges hangulat, és jókedv uralja majd a Villányi Rendezvényteret május 26-án, ahol többek között az elmúlt évek egyik legsikeresebb és legfiatalabb előadója, Azahriah dallamaira tombolhatnak a szórakozni vágyók. Az idei évben három alkalommal lesz „Ha péntek, akkor Villány” rendezvény, május 26-án, július 28-án és augusztus 18-án. Az első, most pénteki rendezvényen 19 órától a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar lép fel, melyet a borrendi bevonulás és avatás követ, 20:30-tól pedig az említett Azahriah ad koncertet (kapunyitás: 18 órakor). 22 órától Dj Pepe szórakoztatja a még bulizni vágyókat.

A villányi városvezetés az idéntől a nagyobb rendezvényei szervezéséhez fő partnerként az Acona Rendezvényszervező céget vonja be, azzal a céllal, hogy a város még az eddigieknél is színvonalasabb, nagyobb látogatottságot elérő programokat tudjon kínálni. Ezzel együtt a helyieknek, és a 14 év alatti fiataloknak továbbra is ingyenes a program. A vendégek csütörtök éjfélig tudják elővételben megvásárolni a jegyet. A „Ha péntek, akkor Villány” rendezvénysorozat további alkalmain a Kowalsky meg a Vega (július 28.) és a Halott Pénz (augusztus 18.) lesz a fő fellépő. A péntek esti események változatos programokat kínálnak a látogatóknak, többek között koncerteket, borkóstolókat, és gasztroélményeket. Emellett a programok lehetőséget adnak az élvezetes szórakozásra, az aktív pihenésre és a közösségi élményekre.

A július 7-9. közötti Rozé Fesztiválon a 4s Street, a Honeybeast, a Brains és a ValMar zenekarokat várják, míg az október 6-8-án zajló Villányi Vörösbor Fesztiválon olyan előadók szórakoztatnak majd, mint Korda György és Balázs Klári, Szikora Róbert és az R-GO, valamint Rúzsa Magdi. 

Májusi kavalkád a pincesoron

Az idei évben a Villányi Pincesor Egyesület a város önkormányzatának támogatásával programsorozatot hirdet Ha szombat, akkor is Villány! címmel. A tematikus, havi gasztronómiai eseménysorozat kulturális programokkal és kitelepülő kézművesekkel kelti életre a helyi borászatok által üzemeltetett pincesort. Az első ilyen alkalmat május 27-én, tehát most szombaton tartják, amikor is 13 órától Falmisch Péter, 14 órától Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara, 15 órától pedig a PTE Brass Band lép fel a villányi főutcán, 16 órától élő rádiózene-streaming adja a hangulatot. Emellett 11 órától 17 óráig kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel várják a gyerekeket, 14 és 16 óra között pedig Happy Hours akciót hirdetnek, azaz ez idő alatt a részt vevő pincészetekben 50% kedvezmény jár a megjelölt termelői borok árából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!