Pattogjon a kukorica!

2023.05.21. 14:01

Hangulatos nyáresti mozizásra invitálják a filmkedvelőket Baranyában

Egyre több településen tartanak tavasztól őszig szabadtéri moziesteket, melyek igazán hangulatosak. Az időpontok a legtöbb településen már megvannak, már csak a jó időnek kell megérkeznie a közösségi filmnézéshez.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Pesthy Márton

Villányban évek óta nagy sikere van a nyáresti Fröccsmoziknak, melyre szombati napokon kerül sor a Diófás téren. A helyi borászok finom borokkal, hideg fröccsel, limonádéval készülnek, de a többi kitelepülő popcornt, street food ételeket is kínál. A mozizók babzsákokra, plédekre ülve nézhetik a filmet, a vetítések természetesen sötétedés után kezdődnek.

 Az idén hét ilyen Fröccsmozi lesz, az első június 17-én, érdemes azonban feljegyezni a többi dátumot is: a bor városában tehát június 17-én és 24-én, július 1-jén, 15-én és 22-én, augusztus 5-én és 26-án. A filmekről a [email protected] e-mail-címen kérhető információ, azt ugyanis nem hirdethetik meg a szervezők. A többi – kimaradt – szombatokon is érdemes ellátogatni Villányba, hiszen azokon a napokon általában egy nagyobb fesztivál, vagy koncert, vagy kulturális rendezvény lesz a városban. 

Harkányban szintén hét alkalommal a Zsigmondy sétányra várják a filmkedvelőket a szabadtéri mozikra. A korábbi évektől eltérően idén nem csütörtök, hanem péntek esténként kerül sor a vetítésekre. Az első moziest június 23-án lesz, majd június 30-án, július 7-én, 14-én és 21-én, augusztusban pedig 11-én és 18-án csábítják a helyieket és a városban vendégeskedőket a vásznak elé. Természetesen nassolnivalóhoz és frissítőhöz itt is hozzájuthatnak a résztvevők a minél kellemesebb, hangulatosabb mozizás érdekében. A sikerfilmek címeit a helyi online portálon és a harkányi közösségi oldalakon követhetik nyomon az érdeklődők. 

Sásdon május 28-án, vasárnap, 20.30-tól gyereknapi mozizásra invitálják a családokat, de a nyáron itt is több alkalommal lesz vetítés. A sásdi kertmozit több mint három évtizedes szünet után 2021-ben Jusztinger János polgármester kezdeményezésére nyitották meg újra, az első évben kevés költségből, de tavaly pályázati támogatásnak köszönhetően tovább fejlesztették a kép- és hangtechnikát. Az aktuális filmet közönségszavazatok alapján választják ki, egy külön erre a célra létrehozott face­bookos csoportban. 

Görcsönyben tavaly először nagy sikerrel tartottak szabadtéri mozizást, és ezt az idén újra megismétlik, mégpedig szombaton a focipályán. A filmvetítés 20.30-kor kezdődik, de az érdeklődőket már délutántól, 15.30-tól várják a Görcsönyi Batyus Piknikre. 

Ugyanúgy mint tavaly, batyus módon mindenki hozza a belevalót a grilljébe, bográcsába és a poharába. Az önkormányzat tűzrakó helyet, sörasztalokat és -padokat biztosít, és a családok, baráti társaságok együtt sütögethetnek, csemegézhetnek. A filmet itt is a lakók választják ki a közösségi oldalon történő szavazással. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában