Már van érdeklődés

2023.05.15. 07:00

Letelepedni szándékozókat várnak az új villányi lakóparkba

Hamarosan részletes információkat oszt meg a villányi önkormányzat a leendő Csillagvölgy lakóparkkal kapcsolatban, illetve az építési telkek megvásárlásának feltételeiről.

zs. k.

Forrás: Önkormányzat

Egy kellemes hétvége a családdal vagy barátokkal a villányi borvidéken mindig felejthetetlen élmény, hiszen jó borok, finom ételek és barátságos környezet gondoskodik erről. „Most ezt az élményt kínáljuk Önnek és családjának Villányban” – írják a Villány, a bor városa Facebook-oldalon, ahol az önkormányzat legújabb projektjének promotálását kezdték meg.

A villányi városvezetés tavaly egy új lakópark kialakítását tűzte ki célul, hogy a Villányban letelepedni szándékozók számára közművesített építési telkeket tudjanak kínálni. Az új lakóövezetet a Wesselényi utca és az elkerülőút közötti tömbben alakítják ki, ahol körülbelül 20-25 családi ház építésére ideális telket kínálnak majd. A 800-1000 négyzetméteres parcellák mellett nagyobb, körülbelül 2000 négyzetméteres telkeket is kialakítanak, ahol akár 7-8 társasház is épülhet majd.

A fejlesztés az önkormányzat teljesen önerős kezdeményezése, és a megvásárolt telkek árából alakítják majd ki a lakópark infrastruktúráját. Az előszerződéseket a tervek szerint már a következő hónapban megköthetik az első  vásárlókkal, és várhatóan ez év végén vagy legkésőbb jövő év elején át tudják adni a parcellákat.

– A következő lépésben szeretnénk részletes információkkal szolgálni arról az érdeklődőknek, hogy pontosan hol, milyen telekstruktúrával, milyen helyi építési szabályzati, településképi keretek között, milyen vételárak mellett, milyen feltételekkel lehet majd ezeket a telkeket megvásárolni

 – mondta a városvezető. 

A végleges elképzelés és az eddigi látványtervek hamarosan a képviselő-testület elé kerülnek, amelynek döntést kell hoznia ezekben a kérdésekben is.

Elsősorban a családoknak kedvezne az önkormányzat 

A cél elsősorban az, hogy a Villányban letelepedni szándékozók számára biztosítsanak lehetőséget, így minden bizonnyal beépítési kötelezettséggel lehet majd a területeket megvásárolni. S míg a társasházaknál meghagynák a szálláshely-szolgáltatás lehetőségét, a családi házak esetében kizárnák ezt, hogy valóban itt élő lakóké legyenek az új ingatlanok. Mayer István elmondta, gondolkodnak abban is, hogy a gyermekes (vagy gyermeket tervező) családok számára kedvezményes árat szabjanak meg. A villányi önkormányzat más, a kisgyermekes családok igényeit kielégítő beruházásokat is megvalósít a következő években: az óvoda udvarának fejlesztésére és egy új bölcsőde megépítésére is nyertek tavaly támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!