Újraépített életek

2023.05.01. 11:33

Hogyan lehet túlélni a gyerekkort függő szülők mellett?

Ha a címben olvasható kérdés mellé odateszünk még kettőt (Milyen nehézségeket okoz ez a súlyos családi örökség? Miként lehet feldolgozni ezt a traumát?), akkor azért elég pontosan tudjuk: a Kultúr Faktor Projekt következő beszélgetése (amelyen Békési Tímeát Hetényi Tamás kérdezi) nem ígér könnyű másfél órát.

bama.hu

Békési Tímea addiktológiai konzultáns, etnográfus, képzésben lévő családi tanácsadó, gyászkísérő és meseterapeuta. Két évtizede dolgozik a szenvedélybeteg-ellátásban, függőkkel és hozzátartozóikkal, egyéni, csoportos és családi konzultációs kereteken belül. Számos írása jelent meg a feldolgozatlan veszteségek és a függőségek kapcsolatáról, a szenvedélybeteg családban való nevelkedésről, valamint gyermekek gyászáról. A segítő munka mellett addiktológiai és a gyászfeldolgozást érintő témákban oktat és tart előadásokat. Elhivatottan küzd a szenvedélybetegség destigmatizációjáért. Kassai Szilviával közösen jegyzett hiánypótló kötete az érintettek, szakemberek és érdeklődők számára is hasznos információkkal, fogódzókkal szolgál. Rámutat arra, hogy bár bizonyos mértékig meghatároz minket, honnan jövünk, végső soron többek vagyunk, mint a traumáink összessége – és újraépíthetjük az életünket.

Beszélgetőpartnere, Hetényi Tamás pszichológus korábban az egészségügy különböző színterein dolgozott. Jelenleg tapasztalati szakemberként, szenvedélybetegek bentlakásos rehabilitációjával, magánpraxisán belül pedig pszichológiai tanácsadással is foglalkozik.

A beszélgetés a pécsi bölcsészkar Ifjúság úti komplexumában lesz, 6, a B-épület 407-es termében. Az eseményre a belépés ingyenes, de a kihelyezett adománygyűjtő doboz segítségével bárki támogatni tudja a Kultúr Faktor Projektet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában