Kultúra

2023.05.12. 20:45

Operagálára hívnak Pécsen, a belváros szívében

Operagálát tartanak a Pécsi Operáért Alapítvány szervezésében, a Színház téren – rossz idő esetén a Színház előcsarnokában. Május 13-án, szombaton 17.00 órától. Az esemény ingyenesen látogatható.

M. R.

Fotó: Havran Zoltán

A rendezvény célja a közönség szórakoztatása és az operairodalom legkiemelkedőbb műveinek bemutatása. A gálaműsorban a hallgatóság olyan pécsi kötődésű művészek fellépését élvezheti, mint Bergovecz Dávid, Kállai Gergely, Majercsik Júlia, Raposa Kíra, Rubind Péter, Vajda Zsófia, Váradi Marianna és Vermes Timea.

A zongorakíséretet Horváth Judit biztosítja, a házigazda pedig a teátrum operatagozatának vezetője, a Kossuth-díjas Gulyás Dénes lesz. A gála kifinomult szórakozást kíván nyújtani a közönség számára, az est során az operairodalom legismertebb és legkedveltebb darabjai csendülnek majd fel. Az esemény lehetőséget kínál a művészek, illetve az operai műfaj közelebbi megismerésére.

Minden operarajongót és zenebarátot, illetve az opera világát még csak kóstolgatót is várnak erre a rendhagyó gálára a belváros szívében.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában