Hagyományt teremtenének

2023.06.23. 12:30

A papi és a szerzetesi hivatásért zarándokolnak

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Idén június 23-án rendezi meg a Mecseknádasdról Püspökszentlászlóra tartó hagyományos gyalogos zarándoklatát a Pécsi Egyházmegye, amelyet idén a papi és szerzetesi hivatásokért ajánlanak fel. 

Július első vasárnapján délután pedig Máriakéméndre, a Nagyboldogasszony-kegy­templomhoz indulhatnak a gyalogos zarándokok Kékesdről, a Sarlós Boldogasszony búcsúra. 

– A június 23-i menet a mecseknádasdi Árpád-kori Szent István-kápolnától indul 17 órakor Rékavár érintésével Püspökszentlászlóra, ahol 20 órakor szentmise kezdődik. A liturgia után a gyalogos zarándoklat fakultatív programként folytatódik Pécsre

 – közölte a Pécsi Egyházmegye.

– Napjainkban különösen fontos, hogy kérjük az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába az egyházmegyében is, ezért buzdítunk mindenkit, hogy személyes részvétellel és imával kapcsolódjon a programhoz. Bátorítsuk aktív részvételre szeretteinket, barátainkat és különösen fiataljainkat, hogy a zarándoklatba való bekapcsolódás megerősíthesse meglévő hivatásainkat és segíthesse az új hivatások tisztázását, megtalálását is – hangsúlyozza felhívásában a Pécsi Egyházmegye. A zarándoklat másnapján diakónus­szentelést ünnepelnek: június 24-én Felföldi László pécsi megyés püspök diakónussá szenteli az egyházmegye két papnövendékét, Mihovics Szebasztiánt és Miklovits Attilát.

Máriakéménden pedig hagyományt teremtenének – július 2-án, vasárnap, Sarlós Boldogasszony napján szeretnék megismételni a tavalyi zarándoklatot, annyi különbséggel, hogy ezúttal nem Szellőről, hanem a kékesdi bekötőúttól indulnának együtt a résztevők. A program szerint 9 órakor indul Kékesdről a zarándoklat, amelyhez csatlakozni lehet Szellőn a haranglábnál 10 óra körül, illetve Kátolyban, a Kaszapovics téren 11.30 és 11.45 között. Ezt követően a Templom-forrásnál friss víz vételezésére nyílik lehetőség, majd a menet 13.30-kor érkezik a máriakéméndi kegyhelyre, ahol a rózsafüzér-ájtatosságot követően 14.30-kor ünnepi szentmise veszi kezdetét.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában