Programajánló

2023.06.20. 08:40

Az abszurd humorral megáldott társulat az élet értelmét keresi

Ha beüt a nyár, akkor a kültéri mozizás lehetősége sok helyen felüti a fejét, így volt ezzel a pécsi Kioszk is, ahol keddenként Filmklubbal várják az érdeklődőket. Az első alkalomra június 20-án, este 8 órakor kerül sor, amelynek keretében a Monthy Python társulat által készült Az élet értelme filmet vetítik.

Czeczon Enikő

Fotó: Serhii Bobyk

Az Egyesült Királyság abszurd humorú nagyágyúi egyértelműen a Monthy Python csapat, akiknek Az élet értelme volt az utolsó, közös filmjük, amelyben a kezdetekhez térnek vissza, még hozzá a Monthy Python’s Flying Circus című tévésorozatukhoz. Az élet értelme nem egy egybefüggő történet, hanem rövid, laza jelenetekből összeálló film, amely az emberi élet különböző állomásait követi nyomon a fogantatástól a születésen át a halálig.  Így nem meglepő, hogy a hétköznapi élet olyan pillanatai, területei kerülnek górcső alá, mint például a szexuális élettel kapcsolatos dolgok, a katonaság, a vallásosság és még a szervátültetés is. A film és a társulat célja, hogy megfejtsék az élet értelmét.  

A június 20-án vetített film 1983-ban elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál nagydíját. Ezt azért is fontos megemlíteni, mert az idei Kioszk filmklub tematikája a cannes-i díjnyertes alkotások lesznek, amelyeket Szalóki László ajánl megtekintésre. A filmeket egyébként eredeti nyelven, felirattal fogják vetíteni a kedd esték folyamán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában