Élményt és tudást adnak

2023.06.09. 17:30

Fiatalok minden korosztályát várja a Mathias Corvinus Collegium

Júniusban várják a fiatalok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó programjaira – melyek továbbra is kivétel nélkül ingyenesek a felvételt nyert diákok számára.

Mohay Réka

Fotó: Photo: MCC.HU

 Az MCC célja, hogy átfogó, élményalapú tehetséggondozó programot kínáljon a fiatalok számára, felkészítve őket felnőtt életükre, szakmai és önfejlesztési lehetőségeket, nyelvtanulási alkalmakat biztosítva számukra. Fontos eleme minden korcsoport képzésének a vitakultúra, a kommunikációs és érvelési készségek fejlesztése. A programok hasonlítanak abban, hogy a sokszínűség, a rugalmasság és az interaktivitás jellemzi őket. 

Június folyamán ismét mindhárom tehetséggondozó programjukra várják az érdeklődő fiatalok jelentkezését. 


A Fiatal Tehetség Program (FIT) olyan fiatalokat fogad, akik 2023 szeptemberében lépnek az általános iskola ötödik osztályába, azaz idén voltak negyedikesek. A gyerekek élményalapú és széles spektrumú ismeretszerzésre készülhetnek, ahol egy összetartó közösségben hétvégi, hiánypótló tematikájú kurzusokon fejlődhetnek. Lehetőségük lesz továbbá játékos és beszédközpontú angol és német nyelvórákon is részt venni. E programra való jelentkezés határideje június 30. 
A Középiskolás Program (KP) szintén kínál idegen­nyelvi foglalkozásokat és készségfejlesztő programokat, tanulmányi kirándulásokat és táborokat, elgondolkodtató vitaesteket. A középiskolásokat segítik az egyetemi tanulmányokra való felkészülésben, emellett tanulmányi ösztöndíj és külföldi tanulmányutak is a program részét képezik. 
Erre olyan fiatalok jelentkezhetnek június 18-ig program keretében, akik idén kezdik a gimnáziumot. 

Az érettségit követően sem maradnak lehetőségek nélkül az érdeklődők, ugyanis az MCC Egyetemi Programot (EP) is kínál, amely egyedülálló karriergyorsítási lehetőséget tartogat a hallgatók számára. Exkluzív oktatás részeseivé válhatnak azok, akik ide nyernek felvételt, sőt, ingyenes lakhatást vehetnek igénybe Pécs belvárosában. Emellett nemzetközi mobilitási pályázatokon vehetnek részt, idegen nyelveket tanulhatnak, hazai és külföldi szakértők segítségével fejlődhetnek, továbbá inspiráló tanulmányi ösztöndíjban részesülhetnek. 
Az Egyetemi Programra június 25-éig jelentkezhetnek azok a fiatalok, akik idén érettségiznek, s ősztől a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatóiként folytatják tanulmányaikat. 
További információkról az MCC weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődő fiatalok és családjaik. 
 

IDŐVONAL
Fotó: Kitti Zsember

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!