Vidám pillanatok

2023.07.17. 11:30

A Pesti Művész Színház által indított időutazáson vettünk részt

Július 14-én pénteken a Pécsi Nyári Színház műsorán láthattuk a Maga lesz a férjem! zenés komédiát a Pesti Művész Színház tolmácsolásában. A történet alapját az 1937-ben filmen is bemutatott cselekmény adta. A vidám előadás pár órára segített, hogy visszarepüljünk az időben, felidézve a magyar filmes klasszikusok világát, Koltai Róbert rendezésében.

Mohay Réka

Fotó: Garai Gabor Andras

A lassan százéves jubileumához közeledő magyar film a hazai mozgóképgyártás kezdeti aranykorában Jávor Pál, Ágay Irén, Kabos Gyula és Kiss Manyi főszereplésével játszódott. Amikor ilyen neves elődök „bőrébe” bújnak mai színészek, mindig felmerülhet az összehasonlítás, vagy éppen az utánzás veszélye. Egyházi Géza (Dobokay Gábor), Fogarassy Bernadett (Margit), Gyurity István – a Bama.hu Év színésze szavazás egyik jelöltje, aki Margit apját, dr. Szabót játszotta, és Andrádi Zsanett (Veronika) azonban könnyedséggel vették ezt a kihívást. Hozzájuk társult Nyertes Zsuzsa (Margit anyja), Csengeri Attila (Bobby), Fritz Éva (Mimi), Várfi Sándor (Szilveszter) és Bodrogi Attila (Demeter). Csengeri Attila a tősgyökeres pécsi színházi közönség számára onnan is ismerős lehet, hogy korábban több zenés előadásban játszott a Pécsi Nemzeti Színházban is.

 

Rendkívüli átéléssel gazdagította az előadást a színpad sarkában megjelenő néhány tagú zenekar, akik igazán minőségi összhatást értek el precíz játékukkal. Az előadást ugyanis Márkus Alfréd dallamai egészítették ki. A múlt századi miliőt segített megjeleníteni Halász G. Péter díszlete. A színpadon látottak valóban mintha egy időutazásra invitálnák a nézőket, felidézve egy nosztalgikus világot, a régi magyar film báját, könnyed kikapcsolódást lehetővé téve a nyári estéken.
A teljes „happy end” manapság egyre ritkább, mind a színpadon vagy a mozivásznon, mind a valóságban, így időnként szükség van olyan produkciókra is, amelyek ilyen befejezést ígérnek. A mese és a valóság, a humor és az irónia, az amerikai hódító karikírozása, a letűnt kor udvarlási szokásainak felelevenítése mind-mind belefért a kétórás, vastapssal zárult előadásba.
A Pécsi Nyári Színház műsorán legközelebb július 22-én, a Gergely Theáter produkciója lesz látható, amely hasonlóképp időutazásra hívja a közönséget. A Kávéházi kabaré: Fogj egy sétapálcát című produkció célja ugyanis, hogy a boldog békeidők hangulatát idézze fel, dalban, táncban, kuplékkal, korabeli jelenetekkel, magánszámokkal, a 30-as évek bájos humorával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!