Újabb tárlat nyílik

2023.07.21. 10:30

Egy fodrászszalon ad otthont a kiállításnak

Egy rendhagyó helyszínű kiállítást nyitnak meg július 21-én este 8 órakor Pécsen. A tárlat a Dawntempo címet viseli, és otthonául a Dudás-Hajas Szalon szolgál.

Czeczon Enikő

Fotó: Nagy Norbert

Az Ancora Art Galéria szervezésében megvalósuló kiállítás művésze Kanics Dorottya, akinek, mint képzőművésznek szüksége van arra, hogy érezze az anyagok tulajdonságait, azok illatát, a tapintását, a színét. Ezek pedig olyan összetevők, amelyek magukban hordozzák azt az erőt, amelyek ösztönösen sarkallják a művészt az alakításra, a megformálásra. Kanics Dorottya akkor érzi, hogy jó úton halad, amikor az anyag és személye közé nem feszülnek frusztráló gondolatok, zavaró, hátráltató tényezők, hanem csak születnek, működnek a dolgok pusztán egymás kölcsönhatásaitól. 

A tárlatot megnyitja Valerie Cartier francia szobrász, performer, bohóc és művészetterapeuta. A megnyitón zenél Emcsi elektronikus zenei médiaművész.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában