Programajánló

2023.07.29. 10:00

Fakazettás motívumokat festhetnek a gyerekek a Szaporcai Cifraházban

Szombaton (július 29-én) családi nappal folytatódik a Vidéken Jó Alapítvány tavaszi-nyári programsorozata, melynek keretében klasszikus vásári bábjátékkal és gyerekfoglalkozással várják a látogatókat a Szaporcai Cifraházban.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Fotó: Laufer László

A vendégeket a házigazdák 13 órától kemencés rétessel kínálják, 14 órától pedig Vitéz László Az elásott kincs című bábjátéka szórakoztatja a résztvevőket.

Tizenöt órától a gyerekek az ormánsági református templomok fakazettás motívumaival ismerkedhetnek meg. A foglalkozáson két méretben kínálnak fel falapokat, előre megrajzolt különböző motívumokkal, a gyerekek, de akár felnőttek számára is. A lapokat akrilfestékkel, vagy (hogy a kisebbek is élvezhessék a színezést) a faanyagnak megfelelő filctollakkal lehet majd kifesteni. A műhelyt Gázsity Henna és Dancses Enikő vezeti. 

A részvétel ingyenes. Az eseményt a szervezők a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat program keretében valósítják meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!