Kemény rock és puha jazz

2023.07.07. 17:00

Még legalább két hétig biztosan nem lehet unatkozni Baranyában

Gondban van az újságíró a nyár közepén, júliusban ugyanis mindenki nyaralni megy, rendezvény pedig alig-alig akad. Az elkövetkező napok viszont rácáfolnak erre, mert Baranyában két fesztivál is lesz a hétvégén, valamint több színjáték és egyéb színes program.

Mészáros B. Endre

A hazai együttesek közül hallhatjuk majd a Prosecturát is a nagyszínpadról

Vegyük a legígéretesebbet: az országban is egyedülálló Zsolnay Fényfesztivál csütörtöktől szombat estig látható rengeteg ingyenes műsorral a Belvárosban.

Emellett július 6–8. között Orfűn, a Panoráma Campingben alig egy héttel a Fishing on Orfű után zajlik a koncertparádé, a 2. Toxic Weekend. 
Akik még emlékeznek a Rockmaratonra a Malomvölgyi Arborétumban, hát azok pontosan tudhatják, hogy most mire készülhetnek, mert erről van szó kicsiben, tematikusan a punkra és a hardcore-ra összpontosítva. Két színpadon harminc fellépővel, a legjobb magyar bandákkal, és jó néhány nemzetközi hírű csapattal. 

A hazai felhozatalból hallhatjuk többek között a pécsi Hétköznapi Csalódásokat, a Prosecturát, a Macskanadrágot, a Don Gattót, a Téveszmét, a Kozmoszt, de érkeznek legendás sztáregyüttesek is, például jön az angol Cockney Rejects, a holland Discharger, a birminhami GBH, vagy a hardcore két kiemelkedő európai csapata, a német Ryker’s és a holland Born from Pain zenekar.

Mindezen túl a Művészetek és Irodalom Háza udvarában (Hild Gardner) július 11-én 19 órakor Hegyi Dóri – Ohnody zenei projektje látható és hallható. Az énekesnő különböző művészeti irányokat ötvöz, minimalista rajzai, versei és énekhangja olvad össze egy nagy produkcióvá. 

S felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a Zsolnay Negyedben minden szombaton 14 és 15 órakor elérhető a bármely korosztály számára izgalmas kézműves foglalkozás is, a csempehajtogatás. A negyed kerámiatermében gyerekek és felnőttek félóra alatt hajtogathatnak csempe mintájú képeslapokat.
Továbbá jazzből is jön egy kuriózum, 13-án, csütörtökön, 21 órakor a Pirogránit udvarban a Metronóm Jazz Klub keretében a Sárik Péter Trió játszik, és Berki Tamás énekel dallamos, közönségbarát, populáris, úgynevezett soft jazzt. 

Színházból is lesz miből bőven válogatni, mert a Káptalan Kertben a Pécsi Nyári Színház programjában július 11-én az Oscar című komédiát mutatja be a Kaposvári Csiky Gergely Színház, július 14-én a Maga lesz a férjem zenés vígjátékot adja elő a Pesti Magyar Színház (többek között Csengeri Attilával és Nyertes Zsuzsával), 15-én pedig érkezik a L’art pour L’art Légitársaság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában