Érdemes benézni

2023.07.08. 13:21

Vándorkiállítás érkezik a szentlőrinci könyvtárba

Bálint Ágnes munkásságát bemutató vándorkiállítás érkezik a Szentlőrinci Városi könyvtárba a Móra Kiadó és a Csorba Győző Könyvtár jóvoltából, amelyet az érdeklődők július 17 és 27 között tekinthetnek majd meg.

Mohay Réka

Fotó: AS

Bálint Ágnes meghatározó szerepet játszott a Magyar Televízió gyermekműsorainak megalapozásában. Nevéhez olyan karakterek, regények és mesék kötődnek mint CicamicaBöbe baba, Mazsola és Tádé, a Szeleburdi család, Frakk, a macskák réme, a Vízipók-csodapók.

Több mint egy tucat gyermek televíziós sorozat (báb- és animációs) forgatókönyvírója, további számos sorozat mese és gyermekműsor szerkesztője volt. Több mint harminc könyve jelent meg az évek során.

Műveit olyan nyelvekre fordították le többek között, mint a német, orosz, koreai, lett, japán és koreai. A Szentlőrinci Városi Könyvtárban ezt megelőzően június 15-től július 4-ig szintén egy közkedvelt gyermekkönyv szerző és illusztrátor, Marék Veronika alkotásai jelentek meg élménydús kiállítás során a Móra és a Csorba Győző könyvtár gondozásában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában