Jótékonysági hangverseny

2023.08.08. 17:30

Megtelt a koncert alkalmából a szederkényi templom

Közel 200 ezer forint gyűlt össze a Hidak címmel megrendezett szederkényi jótékonysági hangversenyen, melyet egy elszármazott lakos, Formanek-Patai Beáta szervezett.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Christin Lola

Beáta 25 évig élt Szederkényben, Pécsett végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora és a JPTE ének-zene, karvezetés szakán. Ezután a Grazi Zeneművészeti Egyetemen képezte magát tovább. Otthoni évei alatt sokat tevékenykedett a szederkényi és pécsi egyházi életben. Huszonöt éve él Ausztriában családjával.

Az ingyenes koncert hidakat képzett az osztrák és magyar népdalok, stílusok, dallamok, a közönség és a művészek, a helyi kórus és a nemzetközi zeneművészek, valamint a múlt, a jelen és a jövő között. A szederkényi templomban Beáta és zenésztársai (Straub Tamás, Kiss Adriána, Zanini Adrienn, Pap Judit, Formanek Albert) felejthetetlen zenei élményt nyújtottak a közönségnek. A programon fellépett a szederkényi Intermelody Énekegyüttes is.

A koncert támogatói bevételét a településnek ajánlották, a falu vezetői pedig felajánlották az összeget az egyházközség részére a templom homlokzatának felújítására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában