Bama.hu videó

2023.08.27. 20:00

Perzselő forróságban rendezték meg az idei Szamárfül Fesztivált (galéria, videó)

Közel ötven program várta a gyerekeket az idei Szamárfül Fesztiválon, amelyen már nem vehetett részt Nudli, a terápiás kiskutya.

Zsigmond József

Fotó: Laufer L.

A hétvégi pécsi Számárfül Fesztiválra szombaton látogattunk el. Utazásunkat a Zsolnay Negyedbe tömegközlekedéssel oldottuk meg, a Konzumnál szálltunk fel a kettes buszra. Akciófilmbe illő jelenet szemtanúi lehettünk: a busz épphogy elindult, rendőrautók állítottak meg. A rendőrök felszálltak a járműre, és egy férfit kísértek a rendőrautóhoz. Információink szerint egy kést kerestek a gyanúsítottnál. A kis incidens után folytatta a busz az útját, így mi is megérkeztük a Zsolnay Negyedbe, a gyerekfesztiválra.

Apu, elhoztad a zsebpénzemet a malacperselyből? 

– kérdezte egy három év körüli kislány az édesapjához a bejáratnál. A választ már nem hallottuk, mert elnyomta a gyermekzsivaj a hangot. A moraj nem volt olyan erős mint az elmúlt években, de ez nem meglepő, hiszen az árnyékban is 38-39 fokot mértünk. 

Az ország egyik legnagyobb gyerekfesztiválján idén fellépett többek között az Alma zenekar, a Rutkai Bori Banda és Bíró Eszter gyerekzenekara is. Volt vívás, kézműves műhelyek, Mosolyország játszóház, buborékbűvölő, családi jóga és rajzverseny. Az egyik teremben a gyerekek a robotikával ismerkedhettek meg.

– Egy kis újdonságot is hoztunk idén. Egy drónt, ami a legkisebbnek készült. A drón okostelefonnal irányítható, programozható – magyarázta el a drón kezelését Morvai Levente, a pécsi Charter Informatika cég vezetője, aki azt is megmutatta, hogy kell használni azt. 

A huszonegyedik század csodáit magunk mögött hagyva, a sok-sok gyerekjáték között régi ismerősre akadtunk, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületre.

– Az összes Szamárfül Fesztiválon itt voltunk. Idén hoztunk agámát, leopárdgekkót, törpesünt, teknősöket, tengerimalacot – sorolta Farkas Tamás, az egyesület vezetője, aki egy kis idő után hozzátette: – Nagyon sajnáljuk, hogy Nudli nem lehet itt. A terápiás kiskutya jelképe is volt a fesztiválnak. Nem volt olyan fesztivál, amelyiken ne lett volna ott, de sajnos Nudli tavasszal elment.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!