Bama.hu videó

2024.05.12. 20:00

A PEN alaposan megénekeltette és megtáncoltatta a közönséget (galéria és videók)

Jelzőfényként szolgál a Pécsi Egyetemi Napok Baranyában, ami azt üzeni: "Kezdődik a fesztiválszezon!”. Ezt a feladatot idén is betöltötte a röviden csak PEN-nek nevezett fesztivál május 9. és 11. között. 

Czeczon Enikő

Fotó: Kovács Liliána

PENtasztikus – ezt a jelzőt a szervezők találták ki. Vajon idén is sikerült megteremteniük ezt az érzést, ami csak itt tapasztalható meg? Összességben azt mondhatjuk, hogy igen, mégpedig azért, mert a PEN egyszerre mindenkié, a jelenlegi és az egykori hallgatóké is, akiket összeköt a Pécsi Tudományegyetem.

PEN, fesztivál, Pécs
Fantasztikus volt az ide PEN is
Fotó: Kovács Liliána

A PEN mindhárom napján fantasztikus élményekkel gazdagodhattunk

Első nap kicsit aggódva tapasztaltuk, hogy nincsenek sokan. Lézengtek az emberek, kikérték az első italukat, de semmi sem jelezte azt, hogy itt nagy buli lesz. Az aggodalom azonban felesleges volt, mert mire 7 órakor elkezdődött DESH koncertje, addigra a tömeg megtriplázódott, és elkezdődhetett végre a buli.

Amikor pedig Azahriah is felbukkant a nagyszínpadon, elszabadult a pokol, de jó értelemben, a fiatalok megőrültek. Eközben a másik színpad sem állt üresen. A Hundred Sins csapott olyan bulit, ahol még pogó is kerekedett. A PENtasztikus hangulat az egész napra jellemző volt. Az Elefánt, Dzsúdló és a pécsi Kacaj együttes is felrázta, és megmozgatta a közönséget, aminek eredménye fixen másnapi izomláz. A Bagossy Brothers Company koncertje pedig megmutatta azt, hogy mire képes igazán egyött a közönség: messze szálltak az Olyan ő című szám hangjai. 

A PEN második napja kicsit lassabban indult, de kitartottunk, ahogy a fesztiválozók többsége is. Sok ismerős arc várakozott a VALMAR koncertre, de a legmeglepőbb dolog azonban az volt, hogy mennyi 11 és 12 éves gyerek bulizott Valkusz Milán és Marics Peti koncertjére, azonban felmerül, nem biztos, hogy ilyen korú gyerekeknek való a zenéjük. Az E.ON színpadon a pécsi FILC zenekar játszott, majd utánuk az Esti Kornél formáció következett. Eközben pedig kezdetét vette a Kowalsky meg a Vega koncert, ahol minden korosztály képviseltette magát, és együtt tomboltak, de aki még inkább vonzotta a közönséget az ByeAlex volt, aki nem egy szimpla koncertet adott, hanem egy  hatalmas showt. 

A harmadik napon volt egy kis műsorváltozás. A Punnany Massif egészségügyi okok miatt nem tudott fellépni, helyettük Sisi érkezett, aki igazi házibulit csapott, és a közönséggel együtt a nézőtéren táncolt és énekelt. Senki sem lepődik meg azon, ha azt mondom, hogy Beton.Hofit már mindenki nagyon várta, és még az is jót bulizott rá, akinek nem ez a kedvenc stílusa.

A fiatal srác lendülete mindenkit magával ragadt. A zárónapon lépett fel a Bëlga is, akik a legnagyobb slágereket hozták el Pécsre. A koncert megnyitásához pedig felkérték az egyik bulizót, hogy vágja át a trikolór színű szalagot, és amint ez megtörtént, felcsendült a Fizetésnap, majd szép sorjában a legnagyobb slágerek. És ezzel még nem volt vége a napnak: a 30Y zárta a sort a nagyszínpadon, majd elkezdődött a Party Arénában a Necc Party, ahol ugyan szükség volt egy kis türelemre, hogy ne zökkentsenek ki a táncból, de amint ez megtörtént, a hangulat a tetőfokára hágott.  

Röviden és tömören: ez PENtasztikus élmény volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában