Ingyenes vetítés

2023.09.19. 16:20

A gyémánt út pora rendezőjével és főszereplőjével is találkozhat a közönség csütörtökön

A VII. Pécsi Tanuló Város Fesztivál keretében az Alzheimer Café Pécs és a Civil Közösségek Háza közös szervezésében kerül sor Vámos Zoltán A gyémánt út pora című filmjének ünnepi bemutatójára. A film Vámos Zoltán igaz története egy eltűnőben lévő generációról, a bajba jutott ember szolgálatáról.

Máté Balázs (Pécsi Újság.hu)

„Meseautóban színezüst erdők során, repülünk a szívünk tavaszán. Arany országút csillogó gyémánt porán, repülünk a mesék kocsiján.” – szólal meg a régi, örökzöld sláger szinte egyszerre a súlyosan demens és beteg Vilma néni és az állapota kezelésének mikéntjére konzultációra hívott Péter doktor lelkében. Ez a közös dallam és szöveg egészen különös kapcsolatot teremt kettőjük között, ami messze túlmutat egy beteg és orvos közötti viszony bevett lehetőségein.

A filmbemutató a világjárványt követően újrainduló Alzheimer Café Pécs első idei találkozója is egyben. A programmal a szervezők és a résztvevők kifejezik szolidaritásukat a demenciával élők, családtagjaik és gondozóik mellett. 
Helyszín: Civil Közösségek Háza, Pécs, Szent István tér 17. Időpont: 2023. szeptember 21. csütörtök 17 óra. A vetítés ingyenes. A filmvetítést követő beszélgetésen részt vesznek: Vámos Zoltán, a film rendezője, orvos, filmrendező, forgatókönyvíró és Vári Éva, a film főszereplője, Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész. A beszélgetést vezeti: Heim Szilvia, az Alzheimer Café Pécs alapítója, Memória követ, egyetemi adjunktus, oktató családorvos. Közreműködnek: Morvay Ágnes hegedűművész, a Pannon Filharmonikusok szólamvezetője, Tímár Judit fuvolaművész, a Pannon Filharmonikusok 1. fuvolistája. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!