Apáca II.

2023.09.21. 10:11

A lányokat és a nevelőiket nézte ki magának a szörnyeteg

Az Apáca című horrorfilm nem váltotta meg a világot – de arra nagyon jó volt, hogy hihetetlenül hűvösnek érezzük a vetítőtermet. A borzongás ugyanis a csontjaink legmélyéig hatolt.

Bama.hu

A folytatás sem ígér zsákbamacskát. A történet szerint egy francia lelkész kegyetlen, megmagyarázhatatlan halált hal a saját templomában. A nyomozás kideríti, hogy nem az övé az egyetlen különös haláleset. Valami elindult kelet felől, és egymás után szedi áldozatait. Csak egyvalaki van, aki szembenézett már egy ilyen erejű démonnal: az ártatlan, fiatal apáca, Irene nővér. Az egyház ezért újból őt szemeli ki arra a lehetetlen feladatra, hogy harcba szálljon a démonnal. Aki azonban nem más, mint a nővér régi ellensége, a pokol követe, Valak. Egy bentlakásos leányiskola ódon falai között találkoznak: a lányok és nevelőik mind a démon túszai és lehetséges áldozatai. Nem tudni, kit száll meg. Nem tudni, kit fog megkínozni. Irene retteg, de nem kételkedik benne, hogy meg kell próbálnia legyőzni a legyőzhetetlent. 

Ha ezen a furcsa szeptemberi estén a pécsi Cinema City felé vesszük az irányt, jobb ha felkészülünk: olyan jeleneteket kapunk majd a vászonról, amelyek után egészen szimpatikusnak tűnik a kinti, sötétségbe burkolózó város is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában