Geresdlak nagy napja

2023.09.21. 12:30

A sztárvendégek mellett idén is a gőzgombóc lesz a főszereplő

A szálláshelyek már megteltek Pécsváradon és Mohácson, és környék falvaiban sem nagyon lehet szállást találni, tudtuk meg a geresdlaki polgármestertől, Habjánecz Tibortól.

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

Nem meglepő, ugyanis a hétvégén szombaton tartják a Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivált. A fesztivál 2007-ben indult hódító útjára. Habjánecz Tibor kitalálta, hogy a geresdlaki gőzgombóc köré egy gasztrofesztivált lehetne szervezni. A 2006-os polgármesterválasztást megnyerte Habjánecz  Tibor, aki azóta is vezeti a települést, és az ötletét meg is valósította. 

A gőzgombóc híressé tette Geresdlakot. Ha valaki kimondja az országban a település nevét, akkor jön a válasz: Gőzgombóc Fesztivál. A idei fesztivál sztárfellépői az Irigy Hónaljmirigy és a Bikini zenekar lesznek. A Bikini a geresdlaki koncert előtt Dunaszerdahelyen, a Csallóközi Vásáron, és szeptember 22-én a Aradi Magyar Napokon lép fel. 

– Szeptember 23., Geresdlak, Gőzgombóc Fesztivál. Mi is ott leszünk, mindenkit szeretettel várunk

 – üzente közösségi oldalán a zenekar frontembere, D. Nagy Lajos.

A fesztivál főszereplője idén is a gőzgombóc, amit babbal, káposztával, szalonnával , vagy édesen, aszalt gyümölccsel kínálják majd.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában