Könyvben a teátrum

2023.09.28. 15:20

Bemutatták a Vincze János és a Pécsi Harmadik Színház című kötetet

Szeptember 27-én a Művészetek és Irodalom Házában mutatták be a Vincze János és a Pécsi Harmadik Színház címmel megjelent könyvet. A kötet egy fővárosi szerzőpár, Cseh Andrea Izabella és Farkas Éva tollából jelent meg.

Mohay Réka

A teátrum alapító-igazgatójával, Simon István színházi menedzserrel és a könyv szerzőivel dr. P. Müller Péter irodalom- és színháztörténész, kritikus, a Pécsi Tudományegyetem professzora beszélgetett.

A Vincze János által huszonnyolc éve vezetett Pécsi Harmadik Színház több mint félszáz bemutatónak adott otthont, közel száz hazai és tizennyolc határon túli társulat vendégszerepelt jóvoltából Pécsen, nyolcszáznál is több előadást megmutatva ezzel a város közönségének. Tizenegy produkcióját válogatták be országos színházi találkozók versenyprogramjába, melyek tizenegy díjat nyertek el: a legjobb rendezés, előadás, dramaturgi munka, jelmeztervező, férfi- és női mellékszereplő díját, továbbá különdíjakat és közönségdíjat. A világ tizenkét városába vitte el színháza előadásait, Kézdivásárhelytől New Yorkig.

Nélküle is így alakult volna

Az eseményről és a könyv megjelenésének híréről a a Harmadik Színház közösségi oldalán is beszámolt. – A kötet 9. fejezete felteszi a kérdést: megéri-e 30. születésnapját a Pécsi Harmadik Színház? Őszintén reméljük, hogy igen! – írta a teátrum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában