Debütál a Kaptár

2023.09.12. 20:00

Bő egy hét múlva indul a Komlói Amatőr Színházi Találkozó

Bő egy hét múlva, a magyar dráma napján kezdődik a magyar nyelvű amatőr színjátszás legjobbjait felvonultató seregszemle, a Komlói Amatőr Színházi Találkozó. A rendezvény új helyszíneként debütál a Kaptár, és különleges off-programok is várják a közönséget.

Wald Kata

Forrás: MW

Fotó: Umberto Pezzetta

Jövő hétvégén ismét a hét dombra épült hajdani bányászvárosba várják a magyar nyelvű amatőr színjátszás legjobbjait - immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Komlói Amatőr Színházi Találkozót (KASZT). A szeptember 21-től 24-ig tartó rendezvény során összesen tizenhárom előadást láthat majd a közönség.

Az idei KASZT különlegessége, hogy ezzel a nagyrendezvénnyel debütál a nemrég átadott, kormányzati kulturális beruházás során megépült Kaptár Művelődési Központ - a Színház-és Hangversenyterem, valamint a Közösségek Háza mellett idén ez az új komplexum is a találkozó helyszíneinek egyike.

Az idei fesztivál nyitánya - mint Fajcsi Ferenc, a szervező komlói Súgólyuk Egyesület elnöke, a KASZT házigazdája fogalmazott - önmagában is színházi ünnep, hiszen szeptember 21. a magyar dráma napja. Ebből az alkalomból Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve Besenczi Árpád előadásában láthatják a nézők "A helység kalapácsa" című művet a Kaptárban.

A rendezvényhez továbbra is kapcsolódnak szakmai beszélgetések, és különleges kiegészítő, off-programokkal is készülnek: szeptember 22-én, pénteken Vastag Tamás és a Stúdió 11 Ensemble zenekar lép fel a Komlói Színházban a My Way című műsorral, Frank Sinatra halhatatlan szellemiségét megidézve. Másnap este a Közösségek Házában a komlói Másvilág együttes lép színpadra, a szeptember 24-i díjkiosztó gálán pedig a soproni Brass Line Band muzsikál.  

Regisztrációhoz kötött a versenyprogram

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Komlói Amatőr Színházi Találkozó valamennyi előadása és koncertje ingyenes. A versenyprogramok megtekintése azonban ezúttal is regisztrációhoz kötött: a Komlói Színház pénztárában, illetve a 72/483-014-es telefonszámon lehet jelezni a részvételi igényeket, nyitva tartási időben.

A seregszemle zsűrijét idén Pataki András Jászai-díjas rendező, a fesztivál igazgatója, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Molnár Anikó és Papp Attila színművészek alkotják. A fesztivált, a rendezvényt szervező helyi Súgólyuk Egyesület és Forrás Kulturális Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően a kulturális tárca 11 millió forinttal támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában