Újra az apácát hívják

2023.09.10. 10:30

Egy leányiskola diákjait és nevelőit tartja fogva a gonosz

Az apáca visszatér: akár ez is lehetne a film alcíme, de az alkotók szimplán Az apáca II.- őt adták neki. A misztikus horrort szeptember 10-én a pécsi Cinema City és az Uránia Mozi is vetíti.

Czeczon Enikő

Fotó: Milton Buzon

A film elején egy templomba járunk, ahol saját templomában kegyetlen, megmagyarázhatatlan halált hal egy francia lelkész. De a nyomozás során kiderül, hogy nem az övé az egyetlen furcsa haláleset. Valami elindult kelet felől, és sorra szedi áldozatait, és csak egy valaki van, aki szembenézett már egy ilyen erejű démonnal: az ártatlan, fiatal apáca, Irene nővér. Az egyház őt szemeli ki ismét a feladatra, hogy harcba szálljon a démonnal, aki azonban nem más, mint a nővér régi ellensége, a pokol követe, Valak. Az apáca és a démon egy leányiskola ódon falai közt találkoznak, ahol a lányok és a nevelők mind a démon túszai, és nem tudni kit száll meg legközelebb.  

Ez a film is a Démonok között-univerzum része, amely egyben a 2018-as meglepetéssiker folytatása. Ha hinni lehet a leírásnak, akkor látványban, izgalomban és meglepetésekben is felülmúlja elődjét. 

Szeptember 10-én a pécsi Cinema City tíz alkalommal 10:15; 11:30; 12:30; 13:45; 14:45; 16:00; 17:00; 18:15; 19:15; 20:30 , míg az Uránia Mozi egyszer 18:20 kor vetíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában