Igaz történet alapján

2023.09.08. 10:30

Gyermeke megölésével vádoltak egy anyát: húsz év börtönre ítélték

Egy újabb igaz történeten alapuló filmet vetít a pécsi Apolló Mozi szeptember 8-án este 8 órakor, ami a Saint Omer nevet viseli.

Czeczon Enikő

Fotó: Gorodenkoff

A film során megismerkedünk egy fiatal irodalomprofesszorral, aki részt vesz egy gyilkossági tárgyaláson, hogy inspirációt szerezzen, és megírja a görög Médea ősi mítoszának kortárs adaptációját. A Saint-Omer-i bíróságot szemeli ki helyszínnek, de másképp alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte. Egy asszonyt saját gyermeke meggyilkolásával vádolnak, és a fiatal nő együtt érez vele. Ahogy az írónő megismeri a társadalmi elszigetelődés és előítéletek történetét egyre jobban aggódni kezd saját terhessége miatt. 

A számos díjban és jelölésben részesült film egy 2016-os eseményt vett alapul, amikor is Fabienne Kabou-t 20 év börtönre ítélték Saint-Omerben gyermeke meggyilkolása miatt. Alice Diop, a film rendezője közelről követte a tárgyalást, ez ihlette filmje elkészítésére.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában