Kosárlabda

2023.09.07. 18:00

Sokan érkeztek, hogy megemlékezzenek Fűzy Ákosról

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

A tragikus balesete 10. évfordulóján állított emléket Fűzy Ákosnak a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia egy egész délutánon át tartó programmal.

Az esemény az intézmény előtti kopjafánál kezdődött, ahol egy rövid megemlékezést tartottak, majd Iványi Dalma mutatta be szavaival, képekkel, videovetítéssel a kiváló tréner, s még nagyszerűbb ember életútját.

A nagyjából egy órán át tartó beszélgetést követően az NKA Pécs és az Atomerőmű KSC Szekszárd U18-as lány alakulatai csaptak össze egy barátságos mérkőzés keretében. Maga az eseménysorozat a pécsi köztemetőben zárult Fűzy Ákos sírjának megkoszorúzásával.

Mint ismert, 2013 szeptember 7-én a pécsi szakvezető a győri női kosárlabdacsapat vezetője volt. Épp Sopronba tartott az együttes egy felkészülési találkozóra, amikor Kapuvár és Vitnyéd között egy a szembeni oldalra áttérő Lada miatt a buszuk az árokba hajtott, és a oldalára dőlt. Tapodi Péter, az Uni-Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházban vesztette életét.

Persze Győrben sem feledkeznek meg róluk, s pénteken emlékmérkőzést rendeznek, a London Lions lesz az ellenfelük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában