Oktoberfest-hangulat Villányban

2023.09.02. 07:00

Hazánk legnagyobb német ajkú fesztiváljává vált a rendezvény

Jövő hét végén Villányban két napra a sör veszi át a főszerepet, szeptember 8–9-én ugyanis a Bajorsör-barátok Hagyományőrző Egyesülete immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Sváb Zenei Hétvégét. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is igazi Oktoberfest-hangulat várható a Villányi Rendezvénytéren.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Teicher Mónika

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a Bajorsör-barátok Hagyományőrző Egyesülete a Sváb Zenei Hétvégét, amely idén is igazi Oktoberfest-hangulatot varázsol majd a Villányi Rendezvénytérre. A fesztivál első napján, szeptember 8-án Pilisvörösvárról és Solymárról érkező tánccsoport lép fel, majd az UnterRock Zenekar és a Die Eber Kapelle szórakoztat. Másnap a pilisvörösvári, a hajósi és a bonyhádi tánccsoport után a Platin Zenekar, a Voxxclub és a Die jungen Zillertaler gondoskodik a  hangulatról.

A villányi Sváb Zenei Hétvége története egészen 2013-ra nyúlik vissza, amikor 13 sörkedvelő barát megalapította a villánykövesdi Erdinger Fanclubot. Ők aztán a Fülemüle csárdában két alkalommal is telt házas Oktoberfestet szerveztek. 2015-ben Futár János ötlete és kezdeményezése nyomán megalakult a Bajorsör-barátok Hagyományőrző Egyesülete, amely céljaként tűzte ki a magyarországi német kisebbség összefogását, illetve hagyományainak megőrzését.

Az egyesület azóta minden év szeptember második hétvégéjén megrendezi a kétnapos Sváb Zenei Hétvégét Villányban, amelynek látogatottsága évről évre növekvő, az ország minden tájáról érkeznek sváb származású és a bajor életérzést kedvelők, s a rendezvény vitathatatlanul Magyarország legnagyobb német ajkú fesztiváljává nőtte ki magát.

A fesztiválra külföldi előadókat is meghívnak, a szombaton fellépő Voxxclub tavaly járt először Villányban, hatalmas sikert aratott, és a Die jungen Zillertalernek sem idegen a környezet, már ők is zenéltek a Sváb Zenei Hétvégén.

A teljes program a Sváb Zenei Hétvége Villányban Facebook-oldalon olvasható. A jegyvásárlási információk is itt érhetők el, vagy a bajorsor.hu e-mailen. Az online jegyértékesítés (bajorsor.hu) szeptember 2-án éjfélkor zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!