Az eső sem jelentett gondot

2022.09.13. 14:00

Megtelt a Rendezvénytér a Sváb Zenei Hétvégén

Hetedik alkalommal rendezte meg a Bajorsör-barátok Egyesülete a Sváb Zenei Hétvégét Villányban, a Rendezvénytéren.

Zs. K.

2015 év elején 10 lelkes sváb származású, és a bajor kultúrát kedvelő baráti társaság azzal a céllal alapította meg az egyesületet hogy két napon keresztül német kultúrprogramokkal és német zenével szórakoztassa a Villányba látogatókat. A szervezők idén is igyekeztek mindenki igényének megfelelő programokkal szolgálni, ezért most sem maradt el a néptánc, a népzene, de a modernebb stílust képviselő előadók is szépen képviseltették magukat a sörfesztiválon.

Az eseményen tradicionális sváb ételek, italok és néhány villányi borászat várta a mulatni vágyókat. A hazai fellépők sorát az Alpenrose Tánccsoport, a Villány-Babarci Táncegyesület, a Németkéri Tánccsoport, az Alte Kameraden Fúvószenekar, az Aradi Német Táncegyüttes és a Dunaharaszti Táncegyüttes gazdagította, emellett pénteken este az Unterrock & Kierkrain, szombaton pedig a Platin zenekar adta az utcabál talpalávalóját. Ami pedig a külföldi előadókat illeti, a közönség már visszatérőként köszöntötte DJ Ötzit, és új fellépőként mutatkozott be a népszerű bajor voXXclub csapata. Több ezren látogatták ismét a népszerű programot, sőt, még a pénteki eső sem tántorított el senkit a Villányi Rendezvénytérről, esernyővel a kézben táncoltak a fesztiválozók.

Futár János szervező elmondta, a rendezvényre az idei évben felfigyelt Németország egyik legnagyobb, sváb ruhákat forgalmazó online web­shopja is, amely azzal támogatta a programot, hogy négyezer szórólapot adott szétosztásra. A szórólapon megadott kód megadásával pedig kedvezményt adott a vásárlóknak. A Sváb Zenei Hétvégén kezdetben csak páran jelentek meg népviseletben, mára a közönségből alig találni olyat, aki nem öltözik be. Az eseményen sváb népviseletben vett részt Hargitai János országgyűlési képviselő, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, aki által több százan érkeztek a Pilis-Dunakanyar térségéből a Sváb Zenei Hétvégére, valamint egy magas rangú katonai tisztségviselő is megtisztelte a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!