Elismerik munkájukat

2023.09.26. 17:50

Már nyolcadik éve folyik a kínai nyelvoktatás a pécsi Konfuciusz Intézetben

Őszközép ünnepség keretében adják át 61 nyelvvizsgázó bizonyítványát a pécsi Konfuciusz Intézetben – írja közleményében a Pécsi Tudományegyetem.

Bama.hu

Fotó: BUNDITINAY

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézetében 2015 óta folyik kínai nyelvoktatás általános iskolások részére a Kínai Iskola speciális programban, majd 2016-ban pécsi középiskolákban és a Pécsi Tudományegyetemen is elindult a nyelvoktatás campus kredit kurzusok keretében. Az intézet 2019 óta nyelvvizsga központként is működik, ahol a kínai állam által akkreditált HSK nyelvvizsgákon mérettethetik meg magukat a nyelvtanulók. A nyelvvizsgázók száma évről évre gyarapszik, idén májusban rekordszámú, 61 diák vizsgázott Pécsett. Ebből 14 kisdiák a nyelvvizsga rendszer gyermek változatán a YCT-n jeleskedett.

Munkájuk elismeréséül ünnepélyes keretek között az intézet által szervezett Őszközép ünnepségen adják át a nyelvvizsga bizonyítványokat szeptember 27-én. Az ünnepségen szót kapnak a nyár végén Kínában táborozó diákok is, akik beszámolnak felejthetetlen élményeikről, és a Kínában tapasztalt vendégszeretetről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában