Macskaland a moziban

2023.09.26. 11:00

És te cicás vagy, vagy inkább kutyás?

És te kutyás vagy cicás vagy? Ez a kérdés persze nem hangzik el ebben a filmben, de sanszosan a vászon előtt ülők az utóbbira voksolnának.

Bama.hu

A film hangulata magával ragadó

A kutyák már nem egy és nem kettő filmben voltak főszereplők, és arattak inkább nagyobb, mint kisebb sikert a vásznon. Ennek fényében igazából szinte meglepő, hogy nem készült még film a macskákról. Vagy legalább egyről. No, most itt van nekünk a Macskaland, amely a büntetően rossz magyar cím ellenére nem reménytelen munka – és a pécsi Cinema City-ben ma is vetítik.

A történet nem bonyolult: eszerint Rroû egy élénk és kíváncsi cica, ám az élete örökre megváltozik, amikor a tízéves Clémence örökbe fogadja, és magával viszi a Vosges hegyek szívében fekvő vidéki házukba. Együtt fedezik fel a telket ölelő gyönyörű és színpompás élővilágot, és ez a kaland örökre velük marad.

Hogy sok izgalomra nem érdemes számítani? Így van. Hogy nem ez lesz az a film, amely alatt szétszorítjuk a karfát? Nem bizony. Hogy mégis elalélunk jó néhányszor, és nem tudjuk legyűrni az állansó mosolygásunkat? Erre simán fogadhatnánk nagyobb összegben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában