Látványos lesz

2023.09.08. 16:40

Szombaton jön az V. Nagy Táncválasztó Pécsen

Minden korosztály megtalálhatja a neki való stílust és kifejezési formát szeptember 9-én a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikumban, ahol Szabó Márton szervezésében igazi táncművészeti kavalkádra kerül sor.

Mohay Réka

Fotó: Csapó Balázs

Az V. Nagy Táncválasztón ugyanis számos kiváló táncművész és oktató segítségével fedezhetjük fel a különböző táncstílusok gazdag világát.

A workshopok tematikusan követik a korosztályokat, így a 4,5 évesektől kezdve egészen a felnőttekig mindenki részt vehet a programon és választhat egy neki tetsző táncművészeti ágat.

Az esemény különlegességét az oktatók és a táncstílusok sokszínűsége adja. A klasszikus balett iránt érdeklődők találkozhatnak Kovács Zsuzsannával és Lovas Pál Liszt-díjas Kiváló és Érdemes művésszel, míg a modern tánc szerelmeseit Nagy Írisz Harangozó-díjas táncművész várja. A hip-hop és a street dance világába Horváth Tamás „Totya” vezet be, míg a szenvedélyes flamenco táncokat Nagy Eszter ismerteti meg a vendégekkel.

Az eseményt kiegészítik kreatív gyerektáncok, cheerleading, akrobatikus rock'n roll is Kárnyáczki Szécsi Teodóra, Perjés Bea és Papp Viktor vezetésével, sőt, még felnőtt kezdő balett foglalkozásra is sor kerül Markó Éva jóvoltából.

A Táncválasztó alaphangját délelőtt kilenctől egy izgalmas bemutatkozó előadás adja meg a Takács Jenő Hangversenyteremben, amelyen a PTE Táncegyüttes, Fordan Tánccentrum, T Dance hip-hop tánc & sport egyesület, Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum, Pitypang Tánciskola növendékei mutatkoznak be.

Az esemény egyik csúcspontjának ígérkezik 13 órától ugyanitt a 80. évét nemrég betöltött Uhrik Teodóra Kossuth-díjas, Liszt-díjas, Érdemes Művésszel, Pécs díszpolgárával való beszélgetés, ahol a résztvevők előtt lehetőség nyílik betekintést kapni a kiváló táncművész és táncpedagógus életébe, művészetébe és tapasztalataiba, tánc iránti elkötelezettségébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában