Türelmesen várakoztak

2023.09.25. 12:30

Több mint 16 ezer könyvből válogathattak a vásárlók

Vasárnap ismét nagy sikerrel rendezett Pécsen szépséghibás és akciós könyvvásárt az Alexandra Kiadócsoport.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A nyitás előtt, sőt órákkal a nyitás után is hosszú sorokban várakoztak az emberek a pécsi vásárcsarnok előtt. Mire a bejuthattak, addig akár egy-másfél órát is várhattak, ugyanis csak akkor engedhették be a vásárlókat, amikor néhányan már végeztek a válogatással. Amíg kint türelmesen várakozott a tömeg, addig bent nagyon sokszor hangzott el, hogy „bocsánat”, vagy „elnézést”, hiszen egy-egy könyves sorhoz csak úgy lehet hozzáférni, hogy akaratlanul is egymás lábára léptek az emberek. Persze a könyvek árán mindenki kiengesztelődött, és elégedetten távozott.

Matyi Alexandra, a kiadócsoport vezetője elmondta, ez az első olyan könyvvásár, melyre több mint 16 ezer könyvet és kiegészítőt hoztak az olvasóknak. A legolcsóbb könyv 100 forint volt.

– A célunk ezekkel a vásárokkal az, hogy mindenkinek lehetővé tegyük az olvasás örömét, és valamennyien megfizethető áron tudjanak könyvhöz jutni. Tavasszal, a legutóbbi pécsi könyvvásáron rengeteg könyv kelt el, most pedig még többen vannak. A készletet mindig úgy próbálom összeállítani, hogy minden vásárló megtalálja a saját magának való kedvenc könyvét – mondta lapunknak.

Az Alexandra Kiadócsoport szépséghibás és akciós könyvvására minden nagyvárosba eljut, minden hétvégén egy vagy két kitelepülést tartanak. A helyszíneket és az időpontokat egy zárt Facebook-csoportban teszik közzé egy-másfél hónappal az esemény előtt. Matyi Alexandra bízik benne, hogy karácsony előtt még egyszer visszatérnek Pécsre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában