Helyi ízek, helyi értékőrzők uralták a várat

2023.10.01. 21:30

Gazdag programkínálattal minifesztivált és gálaestet rendezett a Villány-Siklósi Borút

Helyi ízek – helyi értékek címmel minifesztivált rendezett a Villány-Siklósi Borút Egyesület pénteken, a siklósi várudvarban. 

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Villány-Siklósi Borút Egyesület

Fotó: Hendinger Zsófia

A gyerekeket 13 órától légvár, csillámfestés, kreatív foglalkozás, gurulós játékok és íjazás szórakoztatta, míg a nagyobbak, illetve a felnőttek kisebb csoportokban megtekinthették a várat, előadást hallgathattak az egészséges életmódról, és élvezhették a színpadi programokat. Fellépett a Tenkes Szőlőszemei Fúvószenekar, M-Kovács Réka, Kovács V. K-Roy, a Dolce Hegedűegyüttes, a Harkány Big Band és a Siklósi Tenkes Vegyeskar is. A délután folyamán emellett kihirdették a „Helyi ízek – helyi értékek” rajzpályázat nyerteseit is. A felhívást elsődlegesen a Villányi Borvidék településein működő általános iskolák körében hirdették meg. 

A felső tagozatos korosztályban két első helyezett lett: Mesinovic Lemia és Spitzer Lola, a második Ősi Boldizsár, a harmadik pedig Agócs Anna rajza lett. Az alsó tagozat kategóriájában a zsűri Papp Olivér rajzát találta a legjobbnak, második helyen Ősi Janka, a harmadikon pedig Hédli Adél pályázata végzett. Különdíjat kaptak: Berta Kíra és Nagy-Meszler Kendra.

A minifesztivált követően a Villány-Siklósi Borút Egyesület a Lovagteremben megtartotta Borúti Gálaeseményét, melynek keretében, immár harmadszor találtak gazdára a Becker Leonóra-díjak. A szervezet 2019-ben Márton György borúti tag kezdeményezésére indította útjára a kitüntetést, amellyel a Borút hajdani elnökének áldozatos munkája előtt állítanak emléket. A Villányi Borvidék sikeréért és népszerűsítéséért aktívan tevékenykedő tagokat két évente díjazza az egyesület.

Idén a rangos elismerést Polgár Zoltán, a Polgár Pincészet és Panzió tulajdonos-borásza, valamint a díjazott Villányi Borrend képviseletében Kovács Zoltán vehette át. A díjakat idén is Koczka Kornélia keramikus művész ajánlotta fel.

A vacsorát a Tenkes Csárda házias konyhája biztosította, míg a jó hangulatért Kovács Károly zenész felelt. A Gála keretében Takács Katalin népdalénekes előadását is élvezhették a vendégek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában