Bama.hu videó

2023.10.06. 18:30

Hatalmas kürtök szólaltak meg a svájci napokon - videó

A Svájci Nagykövetség október 4. és 8. között a pécsi önkormányzattal közösen szervezte és szervezi meg a svájci napokat Pécsett.

Zsigmond József

Az esemény célja, hogy a fővároson kívül is megmutassák Svájc kulturális, gazdasági és társadalmi lehetőségeit, melynek része volt a pécsi vásárcsarnok előtti koncert. Aki lemaradt volna a koncertről, annak sem kell búsulnia, mivel szombat délelőtt 10 órakor újra felcsendül az alpesi kürtök hangja a vásárcsarnok előtti téren.

A „Svájci Napok Pécsett” keretein belül számos program várta és várja a pécsi nagyközönséget. A mozi szerelmesei a nagykövetség révén ingyenes vetítéseket láthat, ennek keretében megtekinthető volt a Kontinensek sodrában (francia nyelven, magyar felirattal) és szombaton ingyenesen látható A nőkért (német nyelven, magyar felirattal) című svájci film az Apolló Moziban. A gasztronómia rajongói is megtalálják számításaikat, mivel svájci ételkülönlegességek sem maradnak ki a programsorozatból: vasárnap délután a „Svájci Pikniken”  híres svájci sajtkülönlegességeket, a Raclette-t és a Tête de Moine-t, továbbá a svájci borokat és válogatott svájci cégek termékeit lehet kóstolni a Civil Közösségek Házában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!