Sokakat várnak az ünnepre

2023.10.02. 15:15

Hétfőn indulnak a ferences napok Kozármislenyben

Október 4-én ünnepli a katolikus egyház Assisi Szent Ferencet, a teremtmények közötti kapcsolódást lírai módon megfogalmazó Naphimnusz szerzőjét, akinek emléknapja az állatok világnapjává is vált.

Mohay Réka

Az idei, 2023-as év pedig azért is különleges a ferencesek számára, ugyanis a ferences regula és a Szent Ferenc által Greccióban állított első betlehem 800. évfordulóját ünneplik.

Ennek alkalmából Kozármislenyben, a ferences nővérek templomában tartanak ünnepi ferences napokat október 2-4 között.

Hétfőn, kedden és szerdán is 17.30-kor vesperás imádságra hívnak a ferences nővérekkel a Flüei- Szent Miklós-templomba, ezt követően 18 órától ünnepi szentmisén vehetünk részt.

Október 2-án, hétfőn, a misét követően Keményfi Gáspár, a pécsi Katifi főszervezője tart fényképes élménybeszámolót a nyáron Lisszabonban tartott Ifjúsági Világtalálkozóról.

– Cziglányi Zsolt kozármislenyi plébános kért fel, hogy a Ferences napok keretein tartsak beszámolót a találkozóról, ahol a világ minden tájáról másfél millió fiatal gyűlt egybe Ferenc pápával együtt. Az itt megélt élményekről tartok beszámolót, fotókkal tarkítva – mondta lapunknak Keményfi Gáspár.

– A Pécsi Egyházmegyétől hatan vettünk részt a programon. A legmaradandóbb élmény a hatalmas közösség jelentette, hogy ez a rengeteg ember mind Isten miatt zarándokolt Lisszabonba. Illetve emlékezetes volt a sok kedvesség is a helyiektől, a többi zarándoktól. A sok mosoly, találkozás és a vidám énekek sokáig elkísérnek majd – tette hozzá a világtalálkozó résztvevője.

Október 3-án, kedden este a szentmise után Szent Ferenc tranzitusára, azaz a földi hajlékból a mennyeibe való költözésére emlékeznek. Október 4-én, szerdán, Ferenc ünnepnapján pedig szintén a misét követően Taizé imaórára hívják a zenés, meditatív imádság iránt érdeklődőket a templomba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában