Folytatódik

2023.10.14. 08:13

Kezeket a magasba: "Kicsi Gesztenye, barna a szeme, Úgy mosolyog rád mintha te is tudnád igen!"

Pénteken megalapozták a hangulatot, szombaton, azaz október 14-én pedig folytatják a nótázást és a táncolást a Pécsváradi Leányvásáron.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Ez a nap már délelőtt 10 órakor elrajtol egy népzenei és néptáncbemutatóval, amelynek keretében a decsi Csillagrózsa Hagyományőrző Néptáncegyüttessel, a Gyönki Grüne Wiese Német Nemzetiségi Tánccsoporttal, a berkesdi Khelipeske Rom Tánceegyüttessel és a Harkányi Hagyományőrőző Csoporttal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.  

Délben pedig bemutatják a Pécsváradi Leányvásár Szépe jelöltjeit, amelynek győztesét még aznap, délután fél 5-kor kihirdetik. De előtte újabb népzenei, néptánc és helyi együttesek bemutatkozására kerül sor. Délután fél 1-től bemutatkozik az Andocsi Dönöge Táncegyüttes, a Pörbölyi Hagyományőrző Egyesület, a pécsváradi Nyugdíjas férfikórus, a Pécsváradi Szivávány Óvoda, a pécsváradi Nyugdíjas tánccsoport, a szekszárdi Sor Pájipe Lulugyi, valamint a dunaszekcsői Örömtánc Csoport. Ezt követően pedig a népdaléneklési verseny díjazottjainak produkcióját láthatja a közönség.  

A fél 5-ös Pécsváradi Leányvásár Szépe eredményhirdetése után egy hamisítatlan tombolahúzásra kerül sor, majd a színpadot elfoglalja, a Kacaj zenekar, akiket a TNT követ, és végül Dj Szicsa szolgáltatja a talpalávalót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!