Nagy kaland

2023.10.07. 10:00

Komoly összegeket lehet nyerni teveversenyeken

Megnövekedett a családi filmek száma a mozikban, szóval hétvégén, pontosabban október 7-én a gyerekek és a szülők együtt élvezhetik a pécsi Cinema Cityben Tehu – Egy kis teve nagy kalandjai című alkotást két alkalommal – 10.40; 17.45 – is.

Czeczon Enikő

Fotó: bbernard

A francia film főhőse Zodi, egy tizenkét éves kisfiú, aki egy nap az iskolából hazamenet felfedez egy kölyök tevét, aki egy szikla mögött rejtőzködik. A gyámoltalan állatott Zodi hazaviszi, és legjobb barátok lesznek, de kiderül, hogy a teve nem is egy közönséges teve, hanem egy villámgyors fajta, ami egyet jelent a pénzzel, hiszen a teveversenyekkel komoly összegeket lehet nyerni. Így nem is kérdés, hogy Zodi és Tehu együtt vágnak a nagy kalandba. A gond viszont ott kezdődik, hogy sokan mások is fantáziát látnak a teve képességeiben, és mindent megtesznek, hogy elvegyék őt a kisfiútól.  

Az alkotást Eric Barbier rendező jegyzi, akinek neve a Hajnali ígérettel kapcsolatban lehet ismerős. Ez a film viszi színre azt a könyvet, amely Romain Gary élete első negyven évéről számol be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában