Közeleg az évforduló

2023.10.28. 21:15

Megelőző régészeti feltárások kezdődnek a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen

A mohácsi csata ötszázadik évfordulójára való felkészülés jegyében az elmúlt években megkezdődtek a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen a régészeti, antropológiai kutatások, valamint folyamatosan újulnak meg az emlékhelyen található sírjelek, közölte a nemzeti park.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Képünk illusztráció

Fotó: Laufer László

Az évfordulóra való felkészülés 2023. őszén újabb stádiumba lép. Az emlékhely területére tervezett építési beruházások megkezdése előtt az építkezések helyszínén úgynevezett megelőző régészeti feltárások kezdődnek. Ehhez kapcsolódóan meghatározott terv szerint a növényzet ritkítására, szükség esetén fák kivágására kerülhet sor. Az emlékhely a munkálatok ideje alatt is nyitva tart, kizárólag a feladatok elvégzése szempontjából érintett területrészek látogatását korlátozzák.

Ezúton is kérik a látogatók megértését és szíves türelmét, hiszen közös célunk, hogy a mohácsi csata hőseihez méltó helyszín kerüljön kialakításra 2026-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában