Folytatják a hagyományt

2023.10.10. 15:40

Nagyot fog szólni az idei Pálinkafesztivál Szentlőrincen

A tavaly debütált Szentlőrinci Nemzetközi Pálinka és Párlat Fesztivál igen nagy sikert tudhat maga mögött.

Mohay Réka

A szervezők, a Brantner-Koncz Műemlékház Működését Támogató Alapítvány, Győrvári Márk vezetésével már nagy erőkkel készül a 2023-as fesztivál, amelyet november 18-án rendeznek, s amelyre már most nagy érdeklődést tapasztalnak a jelentkezések alapján.

A szervezők elmondása alapján, a kezdeményezés, s a tavaly indított hagyomány folytatásával a fő céljuk a magán-pálinkafőzők megszólítása. A fesztivál segítségével szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a magántermelők által készített pálinkák minősége egyre magasabb színvonalat érjen el.

A tavalyi résztvevők mellett új pálinkakészítők is csatlakoznak majd a programhoz, legalább hét országból már biztosan érkeznek gyümölcsös párlatok: magyar, bosznia-hercegovinai, horvát, szlovén, lengyel, romániai magyar, illetve ezúttal szlovákiai, felvidéki magyar pálinkakészítők is várhatóak.

A tavalyi, első fesztivál pálinkáit, a beküldött, több mint százötven mintát szakmai zsűri értékelte, ez idén sem lesz másképp. 2022-ben a fesztivál Baranya megye méze méhész verseny díjátadójával egybekötve zajlott, ezt a hagyományt idén is folytatni kívánják, kiemelve a gyümölcs-, a pálinka- és a méztermelés, a méhészet közötti szoros kapcsolatot, hiszen méhek nélkül tulajdonképp pálinka sem készülhetne.

A programnak a szentlőrinci sportcsarnok ad majd otthont

A rendezvényen ünnepélyes hangulatot kínál majd a pálinkarendek jelenléte és bevonulása, majd báli hangulat, zene és tánc várja a résztvevőket, természetesen a számos különleges pálinka fajta kóstolása mellett. A jelentkezők november 5-ig küldhetik be a mintákat, melyek leadása személyesen, postán vagy csomagküldő szolgálattal lehetséges a 7940 Szentlőrinc, Munkácsy Mihály utca 33. címen. 

További részletek a program Facebook-eseményénél is olvashatók

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!