Izgalmas történet

2023.10.19. 10:00

Rossz társaságba keveredett a tinédzser fiú az Amerikai Egyesült Államokban

Megjelent Sz. Vágó Kinga felső tagozatos korosztályt megcélzó regénye, amely a #Kéknyár címet viseli. A kötetet október 19-én délután 5 órakor mutatják be a Csorba Győző Könyvtárban.

Czeczon Enikő

Fotó: AS

A könyv főhős az apa nélkül felnőtt, tizennégy éves Eric Kiss, aki Iowa államban él, ahol rossz társaságba keveredik. A tinédzser magyar származású édesanyja kétségbeesésében Magyarországra küldi a fiút a nyári szünet idejére. Eric édesanyja kislánykori barátnőjének családjához csatlakozik, és egy erdészházban fog lakni, amelyen három másik fiatallal kell osztoznia. A fiúnak két célja van: túlélni a nyarat az ismeretlen helyen, és messze elkerülni a zűrös helyzeteket, de terve hamar szertefoszlik, mert az eddiginél sokkal nagyobb izgalmak közepén találja magát. Egy több szálon futó nyomozás veszi kezdetét, amely során Eric felfedezi a magyarországi természetjárás szépségeit. 

A kötet kapcsán kerekasztal beszélgetést szerveztek, amelynek résztvevője lesz maga az író, Sz. Vágó Kinga, Vassné Papp Viktória, a Mecsekerdő Zrt. közjóléti referense és Németh Csaba, a Magyar Természetjáró Szövetség szakmai vezetője. A beszélgetést vezeti Mohay Réka újságíró.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!