Könyvajánló

2023.10.29. 12:30

Traumákkal és titkokkal küzdő emberek között szép lassan bontakozott ki a bizalom

Czeczon Enikő

Fotó: Czeczon Enikő

Nem tudom, hogy ki hogyan áll a szappanoperákkal, de jómagam néztem már párat, illetve egy időben nagyon rá voltam függve a koreai romantikus sorozatokra – igazából most is rá lennék, hogyha lenne időm. Hogy hogyan jön most ez ide? Egy könyv miatt, amely a Twsited Love címet viseli, és olyan elemek vannak benne, amelyek erősen emlékeztettek a drámákkal teli szenvedélyes sorozatokra. De mit hazudjak? Imádtam. Összességében.

Mostanában olvasási válságban szenvedtem. Egyszerűen nem találtam olyan könyvet – pedig van vagy száz olvasatlan a polcomon –, amely megfogott és lekötött volna. De aztán egyszer csak érkezett egy nagyobb csomag a Maxim Könyvkiadótól, amelyben szerepelt Ana Huang Twited sorozatának első része. Annyit hallottam már róla, és nagy siker övezte a TikTokon is, hogy muszáj volt azzal kezdenem, és két nap alatt ki is olvastam. Ment volna egy nap alatt is, de valamikor aludni kell, bár sokszor hallottam, hogy az a gyengéknek való.

A történet röviden arról szól, hogy van nekünk egy iszonyat helyes srácunk, Alex Volkov, aki nem tud szabadulni rettenetes múltjától. Egy gyerekkori tragédia emléke kínozza, miközben elképesztően sikeres üzletebember válik belőle, és folyton a bosszún jár az esze. Aztán ott van nekünk a női főhős, Ava Chen, akit szintén egy gyerekkori eset kínoz, bár nem sok mindenre emlékszik belőle. Kiestek az emlékei, amelyek csak rémálmok formájában jelennek meg előtte. De ő ennek ellenére is mindenkiben meglátja a jót, még Alex-ben is, a mindig rideg szépfiúban, és a sors úgy hozza, hogy ennek a srácnak kell vigyázni a lányra, akinek hatására a fagyos szív olvadni kezd.

Igen, tudom, sokaknak ez szörnyen hangozhat, de ez pont egy olyan történt, amiben jó elmerülni, és pont az egymásra halmozott klisék azok, amelyek magába szippantják az olvasót. Teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy mi lesz a végkifejlet, és azzal is, hogy hogyan fog előre haladni a történet, de reménykedünk abban, hogy lesz benne olyan csavar, ami meghökkent és újdonságot emel ebbe a stílusba. Hogy volt-e ilyen? Egy-két dolgon eltudott gondolkodni az ember, de ahogy kiderült egy titok, akkor már sejthető volt, hogy mi lesz a következő nagy bomba, amit ránk dob az írónő. De ez nem vette el az olvasási élményt.

Kifejezetten tetszett a könyvben, hogy váltott szemszögből olvashatjuk a történéseket. Mindig odáig vagyok, amikor mi olvasók, hamarabb megtudjuk, hogy mi jár a szereplők fejében, mint, ahogy azt egymásnak elmondanák. Izgatott várjuk ilyenkor, hogy mikor jön már re, mikor árulják el egymásnak a titkaikat.

A románc szépen lassan bontakozott ki annak ellenére, hogy már a legelején tudtuk, hogy Alex és Ava nem viseltet undorral egymás iránt. Az egymás közötti bizalom kiépülése szépen lassan történt, aminek én kifejezetten örültem, mert a bizalom az egy törékeny dolog, és nem lett volna hiteles számomra, hogyha két megtört, traumákkal és titkokkal teli ember, rögtön látja másikban azt a társat, aki megérti.

Volt egy mélyrepülésem a könyv vége felé, de ezt próbálom elnézni, mert alapvetően sikerült a szájízemnek megfelelően lezárni a történetet.

Ha csillagoznom kellene, akkor 5-ből 4,5-öt kapna, de csak azért vonnék le egy fél csillagot, mert túl gyorsan rájöttem egy főszálra.

Ana Huang: Twisted Love (Ava&Alex)

Maxim Könyvkiadó - Passion válogatás

2023
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában