Bama.hu videó

2023.10.28. 14:40

Gyilkosokkal és rémisztő szörnyekkel borzoljuk a kedélyeket halloweenkor (videó)

A könyvek és olvasás szerelmeseként, valamint rajongójaként azt tudom állítani, hogy az egyik legjobb érzés az, amikor az ajánlásodra a barátok, ismerősök, esetleg ismeretlenek vesznek kezükbe egy kötetet, hogy elolvassák.

Czeczon Enikő

Merem állítani, hogy ezzel a kijelentéssel egyet ért velem Hári Viktória, a Csorba Győző Könyvtár munkatársa is, aki nem egyszer segített nekünk összeállítani egy könyvajánlót, és segített most is, hogy egy kis borzongató listával lepjük meg halloween alkalmából az olvasókat.

Amikor beköszönt az ősz, akkor valamiért előszeretettel veszünk kezünkbe egy-két horror, thriller és krimi kötetet, amelyek megborzongatják a lelkünket. És pontosan ilyen, az őszi bekuckózáshoz megfelelő köteteket ajánlott a CSGYK munkatársa.

Csak egy alkuval szabadulhatnak

Először az ifjúsági polcról hozott nekünk Viktória egy könyvet, amely sokaknak ismerős lehet. A regény a Rémségek cirkusza nevet viseli, amelyből film is készült 2009-ben. Ez egy tizenkét részes sorozat első kötete, amelynek főszereplője Darren Shan – a kötet íróját is így hívják – meghívást kap egy nap a Rémségek Cirkuszába, ahol halálos csapdába esik barátjával, Stevevel. Darennek alkut kell kötni az egyetlen személlyel, aki megmentheti Steve életét.

Elkap és nem ereszt

Második kötetnek Simon Lelictől A ház című thriller lett választva. Főhősei a tökéletes pár, akik megveszik a tökéletes házat Londonban. Minden idilli, ameddig egyszer a padláson rá nem bukkannak valami borzadályra. Igyekeznek nem venni tudomást a dologról egészen addig, ameddig a hátsó ajtajuk elől meg nem gyilkolnak valakit, és a rendőrség is figyelni kezdi őket.

Eltűnt kislányok után nyomoznak

Ha borzongatásról van szó, akkor a sorban helye van egy skandináv kriminek is. Hári Viktória Camilla Läckbergtől A boszorkány című kötetet ajánlja. A kötet több szálon és idősíkon fut. Adott nekünk a jelen, amelyben eltűnik egy kislány. Az eset viszont egy harminc évvel ezelőtti bűntényre hajaz, csak akkor az eltűnt kislányt holtan találták. Az ügyben egy nyomozócsoport vizsgálódik, akik azután is kutatnak, hogy összefügghet-e a két eset. Egy hajtóvadászat veszi kezdetét, ami végül boszorkányüldözéssé válik.

A szörnyek köztünk járnak

Utolsó előtti kötetnek egy novelláskötet kerül ajánlásra, amely Howard Phillips Lovecraft legjobb műveit tartalmazza. A kötet a moly.hu közösségének értékelése alapján a 83. legjobb sci-fi könyv. Az író képzeletének rémisztő szüleményei elevenednek meg a lapokon, amelyek mai napig velünk élnek, és köztünk járnak. A könyvbe bekerült művek a rajongók által legkedveltebb, és a kritikusok által nagyra tartott írásokat tartalmazzák.

Oxigénhez sem jutnak

Mi lehetne a zárókötet, ha nem egy Stephen King regényt? A CSGYK munkatársa A búra alatt című kötetet választotta az írótól, amelynek története egy amerikai kisvárosban játszódik 2012 után. Egy nap ezen település köré egy bura ereszkedik le, amely elszigeteli az ott élőket a külvilágtól, és alkalmanként az oxigén-utánpótlástól is. Miközben ellenségeskedő csoportok jönnek létre, egy iraki veterán elkezd nyomozni, aki rá akar jönni, hogy mi ez a búra és miért ereszkedett a városra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában