Néhol kacagtató

2023.10.27. 10:30

Viszonyt kezdett egy egyetemi oktató az egyik hallgatóval

A Szemrevaló Filmfesztivál keretében október 27-én vetíti a pécsi Apolló Mozi este 8 órakor a Mindenki az időjárásról beszélget című német drámát.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

A film főhőse Clara, akinek sikerült kikerülnie a keletnémet vidéki létből, és egyetemi oktatóként független életet él Berlinben, ahol épp filozófiai PhD-jét is csinálja. A nőnek van egy gyermeke, aki az apjával él. A szakmai ambíciók, egy viszony egy Max nevű hallgatóval és egy bonyolult barátság mellett nincs ideje Clarának a családjára. Azonban édesanyja hatvanadik születésnapja alkalmából kénytelen visszatérni szülőfalujába, ahol meg kell küzdenie a család és az egykori társai részéről érződő büszkeséggel, elvárásokkal, valamint az elutasítással is.

A film rendezője Annika Pinske, aki egy humoros, helyenként kacagtató alkotást komponált meg, amelyben fontos szerep jut az emberi kapcsolatok pontos ábrázolásának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában