Karácsony

2023.11.11. 14:40

A diótörő a Kodály Központban: Reetta Riikonen és Szabó Márton főszereplésével újra jön a varázslat

A több éves hagyományt folytatva 2023 decemberében is látható lesz a Kodály Központ színpadán A diótörő - karácsonyi varázslat a Pécsi Balett táncosai, a Pannon Filharmonikusok és Czéh Dániel bábszínész mellett számos gyerekszereplővel várja közönséget. December 22-én és 23-án 15 és 19 órakor, azaz összesen négy alkalommal lesz látható a nagyszabású produkció.

Mohay Réka

Forrás: pixabay

Csajkovszkij világhírűvé vált balettjét  E. T. A. Hoffmann Diótörő és az egérkirály című meséje ihlette, e két mű ötvözete látható a pécsi produkcióban, melyet Vincze Balázs koreografált.

 Egy kislány karácsonyi álmát eleveníti meg élénk színekkel és szívhez szóló dallamokkal az előadás. Az ifjú Marika szerepében a fiatal tehetséget, Hesz Franciska Mírát, az álomban már felnőttként a színpadra perdülő Máriát pedig a Pécsi Balett finn származású balerináját, Reetta Riikonent láthatja a közönség, aki az Amerikai Egyesült Államok és Wales után Székesfehérváron és Egerben is táncolt, 2021 óta a pécsi társulat tagja. A Pécsi Balett produkciói közül az utóbbi időben láthattuk őt a Faust, az elkárhozott, a Zorba, a Ludas Matyi, a Zorba és Carmen koreográfiáiban, illetve szerepel a Pécsi Nemzeti Színházban az idei évadban látható Chicago musicalben és A víg özvegy operettben is.

A gyermek Diótörőt Halmi Noel Gábor formálja majd meg a december végi előadásban, a felnőtt Diótörő szerepét pedig a Pécsi Balett magántáncosa, Szabó Márton táncolja, akit az elmúlt évek számos szóló alakításban láthatott már a pécsi tánckedvelő közönség.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában