Titkok és hangok

2023.11.11. 08:47

Egy eddig még soha nem látott világ tárul fel a zenekedvelő közönség előtt

Feltárulnak a Kodály Központ kulisszatitkai a látogatók előtt november 11-én. A látogatók délelőtt 10 órától fedezhetik fel az épület közönség előtt eddig meg nem nyitott helyeit, és számos zenei programmal és előadásokkal is várják az érdeklődőket.

Czeczon Enikő

Fotó: Dunántúli Napló

A nap folyamán, délelőtt 10 és délután 3 órakor a Kodály Központ rezidens zenekara, a Pannon Filharmonikusok élő koncertet ad akusztikai ismertetővel a hangversenyteremben, a koncertek után pedig hangszersimogatóval is készülnek. 

Délután 1 órakor a zenekar igazgatója, Horváth Zsolt tart előadást a 103-as teremben A rezidens zenekar otthon címmel, de bemutatásra kerülnek az egésznapos rendezvény keretében a Popori Acoustics elektrosztatikus hangsugárzói és audio készülékei a 116-os és 117-es teremben. 

Mindezek mellett vezetett sétákkal is készülnek a stúdiók, amelyek során feltárulnak a stúdió és fényvezérlő titkai, valamint a gépház rejtelmei.  

De ezzel még nincs vége a programkavalkádnak. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetének hallgatói is koncerttel készülnek délelőtt fél 12-kor és délután fél 4-kor. Majd 4 órakor Dobos László zenei rendező, akusztikus és Regényi Gábor, a Kodály Központ főszcenikusának előadása kezdődik a hangversenyteremben. 

A program utolsó órájában, 5 órakor Popori Ottó és Kiss Imre (Popori Acoustics) előadása veszi kezdetét a 103-as teremben, ahol a statikus hangsugárzókról, az elektroakusztikai rendszerekről, a hangszórók működéséről, az analóg és a digitális rendszer különbségeiről és a hangtechnikai megoldásairól fognak beszélgetni. 

A rendezvényről bővebb információt a Kodály Központ honlapján olvashatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában